Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ragbisté při debutu převálcovali zkušenějšího soupeře

Minulou sobotu 17. března sehrál Rugby club České Budějovice první oficiální zápas ve své novodobé historii. Na hřišti v Počepicích u Sedlčan Jihočechy přivítal lídr OSČ, domácí tým RC Sedlčany.

Termín oficiální jsem zvolil proto, že náš tým odehrál první zápas o klasické délce poločasu, což je dvakrát 40 minut, řídil ho s přehledem zkušený rozhodčí Tony Novak a především náš tým k utkání nastoupil již pouze s hráči, kteří se připravují s týmem od jeho vzniku a se kterými plánuje v nejbližší budoucnosti nastupovat k soutěžním utkáním.

Za krásného počasí před skvělými diváky jsme do zápasu navzdory nezkušenosti vstoupili aktivně a od samého začátku se snažili plnit předem danou strategii, která velmi brzy přinesla první ovoce v podobě položení pětky. Následná úspěšně provedená konverse znamenající stav 7:0 pro náš tým odnesla z rukou i kopaček poslední zbytky nervozity a všichni hráči začali zužitkovávat to, co jsme se snažili naučit během tréninků.

Hráči Sedlčan měli mírnou převahu v roji, tu však eliminovala agresivní hra našich útočníků. Soupeře mnohdy svým aktivním napadáním nutili k chybám, které se podařilo přetavit v další body na naše konto. Bodový účet zdárně obohacoval také zadák našeho týmu David Vondroušek, který úspěšně proměňoval také trestné kopy.

Po individuálních chybách se k bodovému zakončení dostali také domácí hráči, ale náskok jsme si s přehledem hlídali a po pěkných akcích ho zdárně navyšovali na konečnou podobu 36:12. Utkání splnilo veškerá očekávání. Vítězství ukázalo, že se naše práce ubírá dobrým směrem, zároveň ale také upozornilo na nedostatky, na kterých musíme zapracovat a ze hry odstranit.

Je s obdivem, jak se náš nezkušený tým dokázal vyrovnat nejen s kvalitním soupeřem, ale taky skvělým publikem, které mocně hnalo domácí kupředu. Utkání přineslo pěkné ragbyové momenty a probíhalo ve velmi slušném stylu. Domácímu týmu děkujeme za příjemně strávené sobotní odpoledne a budeme se těšit na hřišti brzy na shledanou.

Chcete i vy hrát rugby?

Už zítra, v pondělí 26. března, pořádá Rugby club České Budějovice na hřišti TJ Vltava náborový trénink. „Hledáme muže i ženy nad 15 let. Trénink začíná v 17 hodin,“ vzkazují zástupci oddílu, který vznikl v srpnu loňského roku. Další možnost probojovat se mezi budějcké ragbisty budou mít zájemci ještě 2. dubna.

Napsal Marek Jakubík

Štítky Sedlčany, České Budějovice, Počepice, ragbista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Klíma

Super jen tak dál ... jen pro doplnění další informace jsou na www.rugbycb.cz

Pondělí, 26. března 2012, 08:22Odpovědět

Ragbisté při debutu převálcovali zkušenějšího soupeře  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.