Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Závodníci TJ Karate zápolili v Paříži na světovém šampionátu

Minulé pondělí odletělo pět závodníků TJ Karate České Budějovice společně s trenérem Miroslavem Hýskem do dějiště Mistrovství světa v karate, francouzské metropole Paříže. Na největší turnaj, který se koná jednou za dva roky, byli nominováni Jan Kočí, Jan Milan, Vojtěch Kočí, Lucie Veithová a Filip Šmajcl.

Mistrovství světa ve Francii se zúčastnilo rekordních 113 států a na 900 závodníků. Turnaj probíhal na čtyřech tatami a boje probíhaly celých pět dnů. Středa a čtvrtek patřily individuálním kategoriím, pátek týmovým kláním, sobotní program bojům o medaile v individuálních kategoriích a neděle byla věnována medailovým bojům v týmových disciplínách.

Hned ve středu jako první z řad budějckého TJ Karate nastoupil Jan Kočí v kategorii kumite muži do 84 kg (73 závodníků v kategorii). Honza měl první kolo volný los, ve druhém porazil závodníka z Alžírska, ale bohužel ve třetím kole podlehl soupeři z Gruzie.

Jako druhý nastoupil Vojtěch Kočí v kategorii kumite muži do 75 kg (84 závodníků), který bohužel hned v prvním kole podlehl také gruzínskému závodníkovi. Tím první den pro naše závodníky skončil.

Ve čtvrtek jako první nastoupila Lucie Veithová (57 závodnic) v kategorii kumite ženy do 61 kg. Lucie měla v prvním kole volný los a čekala na vítězku z duelu Chorvatsko - USA. Tou se nakonec stala zkušenější závodnice z Evropy. Lucka jí ale po vyrovnaném boji nakonec podlehla těsně 3:4.

Další z českobudějovického oddílu bojoval Filip Šmajcl (83 závodníků) v kategorii kumite muži do 67 kg. Filip měl první kolo volný los, ve druhém kole porazil s přehledem závodníka z Indonésie, ve třetím kole svedl vyrovnaný boj s Chorvatem, kterému bohužel podlehl po několika penalizacích.

Jako poslední nastoupil Jan Milan v kategorii kumite muži do 60 kg (59 závodníků), kde v prvním kole porazil závodníka z Keni, ale ve druhém kole podlehl karatistovi z Venezuely až na praporky.

V pátečním programu, který patřil týmovým disciplínám, se naši závodníci také objevili, když muži (60 týmů) v prvním kole porazili Gabon a ve druhém kole podlehli favoritům kategorie z Německa. Ženy (53 týmů) podlehli v prvním kole Turecku, čímž účinkování našich závodníků na turnaji skončilo.

„Chtěl bych všem našim závodníkům poděkovat za předvedené výkony na mistrovství světa, za které se nemusí vůbec stydět. Chybělo nám trochu toho štěstíčka, ale bohužel takový je sport. Nyní nás čeká seniorská přestávka a po Nové roce začneme opět s přípravou na vrcholné turnaje,“ zhodnotil turnaj trenér budějckých karatistů Miroslav Hýsek.

Tisková zpráva

Štítky TJ Karate České Budějovice, mistrovství světa seniorů, Paříž, Francie, karate, mistrovství světa, Jan Milan, České Budějovice, Alžírsko, Gruzie, USA, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodníci TJ Karate zápolili v Paříži na světovém šampionátu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.