Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ženy FBC United uspěly na Czech Open

Splnily cíl a dostaly se až do nadstavbové části největšího světového florbalového turnaje. Pražský Czech Open letos přinesl hráčkám FBC United České Budějovice nejlepší výsledek v historii jejich účastí. Vždyť nechybělo mnoho a Jihočešky se mohly dostat až do osmifinále.

Na letní turnaj jel celek s kombinovanou sestavou juniorek a hráček A a B týmu a s jasným cílem, kterým byla účast do soboty. V základní skupině sehrály ve čtvrtek dva zápasy a oba skončily remízou. Ten první s pražským FBC Panthers Praha B 2:2.Večer v netradičním čase od devíti hodin odehrál tým další zápas proti Kutné Hoře. Výsledkem tuhého boje při fantastické podpoře diváků byla další remíza v podobě 1:1. Už podruhé během turnaje UNITED dotahovali vedení soupeře.

V pátek ráno pak svěřenkyně trenéra Ivana Janouška nastoupily do posledního utkání základní skupiny proti švédskému Ibf Roke. Jiný herní styl byl možná jednou z příčin, proč Jihočešky nevstřelily ani gól a odešly po vyrovnaném průběhu s porážkou 0:3. I tak skončily ve skupině na druhém místě a postoupily do prvního kola vyřazovacích bojů. V něm na ně čekal těžký soupeř: juniorský tým TJ JM Chodov, což byl jednoznačný favorit utkání.

„Proti Chodovu se děvčata vypjala k maximálnímu výkonu ve snaze přežít v turnajovém pavouku až do soboty, což se po brankách Rybičkové, Strapinové a Kláry Dudové podařilo. Vyhrály jsme tři dva. Na postupu našeho týmu nezměnila nic ani krátká hra bez brankáře našeho soupeře. Postup do sobotního pokračování si hráčky velmi užily, nejedno oko také zaslzelo,“ komentoval páteční odpolední zápas trenér Ivan Janoušek.

V sobotu ráno se hráčky United utkaly v boji o účast mezi posledními šestnácti celky s dalším švédským soupeřem H/M IBK Tingaling. Švédky do zápasu vlétly s chutí a v páté minutě se dostaly do dvoubrankového vedení. „Náš celek neunesl psychické břemeno možnosti postoupit do další části turnaje a nebyl schopen odehrát ani svůj standard. Závěrečný nápor přinesl jen snížení na 1:2, navíc již nebyl čas,“ zhodnotil poslední vystoupení na turnaji kouč.

Úspěchu dosáhla sestava: Petrželová - Kramosilová, Valíková, Wernerová, Pírková - Strapinová, Rybičková, Skálová, Vokurková, K. Dudová, Morová, Ježková, B. Nováková, J. Nováková, M. Nováková.

Autor: fbc united

Štítky Czech Open, SK Dynamo České Budějovice, Florida Panthers, Praha, Manchester United FC, TJ JM Chodov, Kutná Hora, Lila Bubelová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Jsou to šikulky :-))) gratuluju.

Čtvrtek, 18. srpna 2011, 21:56Odpovědět

Jay Dee

SUPER!! fandím vám holky!

Čtvrtek, 18. srpna 2011, 17:59Odpovědět

Ženy FBC United uspěly na Czech Open  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.