Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pouzar oceněn Klubem fair play!

Při posledním utkání týmu HC MOUNTFIELD v této sezoně došlo ke slavnostní události. Za svůj celoživotní přístup ke sportu i k životu byl Českým klubem fair play oceněn pan Jaroslav Pouzar, který už tuto cenu obdržel loni v březnu, ale tehdy si nemohl ocenění převzít.

Toto významné ocenění si bývalý vynikající útočník českobudějovického Motoru převzal za mohutného aplausu zaplněných tribun až nyní. Více informací naleznete uvnitř článku.

V roce 1975 vznikl při tehdejším Československém olympijském výboru Klub fair play, aby veřejnost upozorňoval na čestné, sportovní jednání, chování, které ctí pravidla i soupeře.
Loni v březnu tuto cenu obdržel za celoživotní postoje a chování v duchu fair play v roli hráče, trenéra, funkcionáře i jako člověka držitel stříbrné olympijské medaile, dvojnásobný mistr světa a trojnásobný vítěz Stanley Cupu, pan Jaroslav Pouzar.

Férové jednání Jaroslava Pouzara ocenilo i Světové hnutí fair play při UNESCO. Protože si ale toto ocenění pan Pouzar nemohl převzít při jeho loňském zasedání, došlo k tomuto slavnostnímu okamžiku při šestém čtvrtfinálovém utkání proti Vítkovicím. Ocenění panu Jaroslavu Pouzarovi předali členové předsednictva Českého klubu fair play, bývalá vynikající tenistka paní Helena Suková a hokejový mistr světa z roku 1972 pan Jan Klapáč.

Přístup pana Jaroslava Pouzara ke sportu i k životu by měl být příkladem pro všechny, zejména pak pro mladé sportovce.

Štítky Jaroslav Pouzar, ocenění, Mountfield Hradec Králové, olympijské hry, UNESCO, Stanley Cup, Helena Suková, Jan Klapáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pouzar oceněn Klubem fair play!  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.