Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Máte nápad? Dovolte vyrůst svým podnikatelským snům v Jihočeském kraji

PR článek

Přemýšlíte nad tím, že byste začali podnikat, ale bojíte se, protože nevíte jak začít, co vše budete potřebovat a co to bude obnášet? Pokud ale máte nápad na podnikání, který je vaším snem, nemusíte se bát. Každý jednou začínal. I slavní vynálezci a bohatí lidé jednou začínali a věřte tomu, že jejich začátky nebyly růžové.

Start do podnikání sice vypadá jako bludný kruh, ale pokud jste podnikatelsky nepolíbení a chystáte se na podnikání, nevěšte hlavu. Z tohoto začarovaného kruhu vede zajímavá cesta ven. Třeba díky soutěži pro začínající podnikatele. Možná se vám to bude zdát jako pošetilý nápad, soutěžit o úspěch. Ale je to tak.

Ti, co zvažují začít podnikat, hledají investory, kontakty či jen zkušenosti, se mohou přihlásit do zcela nové soutěže Jihoczech. Připravil ji Jihočeský vědeckotechnický park ve spolupráci s partnery a chce jím podpořit všechny, kteří mají odvahu, chtějí podnikat a svou myšlenku chtějí převést v čin.

„Soutěž jsme vyhlásili na začátku října a všichni, kteří mají chuť se do ní zapojit, se mohou přihlašovat nejpozději do 31. ledna prostřednictvím jednoduchého formuláře na stránkách www.jihoczech.cz. Do soutěže se mohou přihlásit jak studenti vysokých a vyšších odborných škol, tak i všichni další, kterým je více než osmnáct let a mají podnikatelský nápad,“ uvedl ředitel Jihočeského vědeckotechnického parku v Českých Budějovicích František Mlčák, který má, společně s dušemi projektu Lenkou Chrobočkovou a Ninou Mocovou, soutěž na svých bedrech.

Účastí v soutěži lze jen získat

Soutěž je pro všechny zájemce o podnikání, kteří si chtějí otestovat svůj nápad, nastartovat své. Jedinou podmínkou je mít něco společného s Jihočeským krajem, žít v regionu a nebo v něm chtít podnikat. „Chceme, aby dobré nápady, které tady v regionu vzniknou, také v regionu zůstaly,“ podotkl Mlčák. Splňujete tuhle podmínku? Pak už jen stačí poslat svůj nápad prostřednictvím velice jednoduchého formuláře a zájemce je zařazen do soutěže.

„Již v průběhu soutěže se může zájemce účastnit odborných seminářů, které v Jihočeském vědeckotechnickém parku realizujeme,“ podotkl Mlčák. Zajímavé jsou i ceny, které čekají na ty nejlepší nápady. „Kromě finanční podpory třeba půlroční zasídlení u nás. Ovšem nekončí to předáním cen. Nehodíme začínající podnikatele přes palubu, ale náš tým se jim bude věnovat a podporovat je dál,“ dodal František Mlčák.

Tím, že se do soutěže zájemce zapojí, nic neztratí. Naopak jen získá, už třeba jen radu, zkušenost. Tak dejte vědět o svém podnikatelském nápadu.

Garantem programu Jihoczech s podtitulem soutěž nejen pro startupy se stal Jihočeský kraj. Konkrétní termíny, harmonogram a zároveň ceny, které budou udělovány, naleznete na webu Jihoczech.

Partnery projektu jsou: Československá obchodní banka, a.s., pobočka České Budějovice; Moore Stephens s.r.o.; CzechInvest, regionální kancelář pro Jihočeský kraj; Jihočeská hospodářská komora, Jaip, o.p.s.; Technologické centrum Písek, s.r.o.; Business for Breakfest Česká republika, s.r.o., a  mediálním partnerem je rádio Kiss.

Štítky Jihoczech, soutěž, Jihočeský vědeckotechnický park, Jihočeský kraj, podnikání, České Budějovice, Československá obchodní banka, CzechInvest, Jihočeská hospodářská komora, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte nápad? Dovolte vyrůst svým podnikatelským snům v Jihočeském kraji  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.