Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hygienici se zaměřili na místa vhodná ke koupání. Neprošel Staňkovský rybník a tábořiště Podolsko

Skoro tropické teploty, která nás čekají příští týden, zlákají nejednoho k vodě. Ne všechna místa jsou ale ke koupání vhodná. Krajská hygienická stanice začala provádět kontroly, a i když je sezona na samém začátku, jsou místa, kterým byste se měli raději vyhnout.

Podle hygieniků je ke koupání nevhodný Staňkovský rybník, který je hojně využívaný i k rybolovu a vodním sportům. Provedená kontrola odhalila, že koupačka v něm může lidem způsobit zdravotní obtíže. Vhodné není ani koupání nebo provozování vodních sportů pro děti, alergiky nebo těhotné ženy. Rybník se nachází v obci Staňkov a nabízí i písčitou pláž.

Dalším problémovým místem je Vodní nádrž Orlík - veřejné tábořiště Podolsko. V nádrži byl zjištěn výskyt fekálního znečištění, takže lidem mohou hrozit střevní nebo žaludeční problémy. Voda také obsahuje zvýšené množství sinic. Pozor by si měli dát opět alergici, těhotné ženy nebo děti.

Mírně zhoršené podmínky vykazuje rybník Hejtman. „S ohledem na vyhodnocení mikrobiologických ukazatelů za uplynulé koupací sezóny je však voda souhrnně hodnocena jako voda ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi,“ uvedla na svých stránkách Krajská hygienická stanice.

Foto pixabay.com

Štítky koupání, hygiena, kontrola, počasí, Podolsko, Krajská hygienická stanice, Staňkovský rybník, Staňkov, Vodní nádrž Orlík, Hejtman (rybník na Koštěnickém potoce)

Hygienici se zaměřili na místa vhodná ke koupání. Neprošel Staňkovský rybník a tábořiště Podolsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.