Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obrázky od dětí dělaly radost seniorům a pečovatelům po celém kraji

Obrázky, přání a pohlednice. Všechny tyto výtvory od dětí potěšily seniory a sociální pracovníky na jihu Čech. Ti je dostali jako dárek v rámci projektu „Pošli velikonoční pozdrav nemocným a jejich pečovatelům“. Celkem se sešlo přes 200 obrázků, které udělaly radost více než tisíci babiček a dědečků.

Akci pořádalo Pastorační středisko při Biskupství českobudějovickém. Požádalo děti ze škol a školních družin na jihu Čech, aby namalovaly obrázky se vzkazy pro seniory a jejich pečovatele. „Obrázky přicházely většinou elektronicky, některé nám byly předány osobně. Na Pastoračním středisku jsme je pak vytiskli na pevnější papír spolu s přáním ve formátu A5 a do jednotlivých zařízení poslali v požadovaném počtu. Tentokrát jsme také připravili přání s obrázkem od dětí ve velikosti pohlednice i pro personál,“ popsala Tereza Pumprová z Pastoračního střediska.

Celkem přišlo zhruba 200 obrázků. A protože se daly využít víckrát, potěšily výtvory celkem 1062 babiček a dědečků v několika zařízeních v Jihočeském kraji. „Dále obrázky s přáním putovaly prostřednictvím pečovatelek a sestřiček ke klientům Městské charity a Domácího hospice sv. Veroniky a také do Hospice sv. Jana Neumanna v Prachaticích,“ Iva Hojková, vedoucí Diecézního centra pro seniory.

Akce se konala už potřetí. Obrázky malovaly děti v loňském roce před Velikonocemi a Vánoci. Tehdy se do projektu zapojily družiny, nebo některé třídy základních škol. „V první polovině postní doby byly ale všechny školy i školky uzavřeny, takže jsme na Pastoračním středisku s přáními touto cestou ani moc nepočítali. Ale zažili jsme opět údiv, když jsme dostali přání a obrázky ze ZŠ Grünwaldova v Českých Budějovicích. Jedná se o totiž o školu v blízkosti Nemocnice v Českých Budějovicích, kde se v době uzavření škol soustřeďovaly děti zdravotníků. Pak jsme také dostali přání ze ZŠ Nerudova, kde je stihly vychovatelky s dětmi vyrobit ještě před uzavřením škol,“ popsala Hojková.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Pastorační středisko při Biskupství českobudějovickém

Štítky obrázky, děti, senioři, Pastorační středisko při Biskupství českobudějovickém, obrázek, Česko, Velikonoce, Postní doba, Jan Neumann, Nemocnice České Budějovice, Jihočeský kraj, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrázky od dětí dělaly radost seniorům a pečovatelům po celém kraji  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.