Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hlubocký Sokol vletěl do baseballové Extraligy třemi výhrami

PR článek

Úspěšný „Opening weekend“ v Extralize mají za sebou baseballisté Sokola Hluboká. Po šestnácti letech ve špičce První ligy, kterou šestkrát vyhráli, se mezi elitní desítku týmů vrátili nejlepším možným způsobem - vítězným trojutkáním s Eagles Praha a získali první tři extraligová vítězství.

Při páteční extraligové premiéře na hřišti Eagles v Praze Krči se poprvé v dresu Hluboké uvedl reprezentační nadhazovač Jan Novák, který dominoval v šesti směnách, a jako reliever Američan Wesley Roemer. Zlom v utkání přinesly doběhy Martina Mužíka a Wesleyho Roemera ve čtvrté směně.

V sobotu se na kopci představily další dvě dominantní posily Sokola na nadhozu, Australan William Parsons jako startér a Novozélanďan James Boyce. Pálkaři Eagles zaznamenali 16 strikeoutů. Téměř každý hráč Hluboké měl v zápase úspěšný odpal a čtveřice Mužík, Vojta, Líkař a Novák udělali pod bodu4 body. Krčský tým už nedokázal kontrovat a prohrál 4:2.

Při nedělní domácí premiéře se na nadhozu představila legenda hlubockého baseballu, hrající předseda klubu, devětatřicetiletý David Šťastný, který pro Sokol před šestnácti lety jako hráč extraligu poprvé vybojoval a nechybí ani letos „Jsem rád, že mně k tomu kluci pustili,“ usmíval se po páté směně David Šťastný. To už hlubočtí vedli 4:0. „Ale hlavně nás těší, že se nám vydařily posily, velezkušeným trenérem Zdeňkem Josefusem počínaje. Vyzkoušeli jsme všechny nadhazovače, na pálce je vidět náš odchovanec reprezentant Martin Mužík a na celém týmu to, že individuální zimní příprava, jak ji naordinovali trenéři, byla úspěšná, a že jsme se jako nováček nezalekli a máme chuť vyhrávat, říká Šťastný. Toho na kopci od šesté směny vystřídal Petr Vojta, to už hlubočtí soustředěně kráčeli doběhy v sedmé a osmé směně k vítězství, devátou směnu pak bezchybně doházel Vojta Vlach.  

Trenér Zdeněk Josefus cíleně protočil v prvním trojutkání všechny posily. „Tři výhry na úvod nás samozřejmě těší, kluci se uklidnili, ale extraliga bude dlouhá a musíme zůstat pokorní, s velkým respektem k dalším soupeřům.  Vyzkoušeli jsme všechny nové posily, různé varianty soupisky, a mám radost z toho, jak tým funguje směrem dovnitř, jak zkušení pomáhají mladším. Dnešní nula znamená, že velmi dobře zahráli všichni nadhazovači s vnitřním a vnějším polem a nepustili Eagles do tlaku,“ uvedl po vítězném trojutkání trenér Zdeněk Josefus.     

Extraligový baseball pokračuje na Hluboké v sobotu 17. dubna, kdy od 13. a 16. hodin přivítá Sokol Hluboká pražské Tempo Titans. Třetí utkání se hraje v Praze v neděli.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, Praha, David Šťastný, Hluboké, trenér, William Parsons, James Boyce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlubocký Sokol vletěl do baseballové Extraligy třemi výhrami  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.