Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Na jihočeských silnicích zemřeli za týden čtyři lidé, od začátku prázdnin devět

Na jihočeských silnicích zemřeli za posledních sedm dnů čtyři lidé. Jde tak zatím o jeden z nejtragičtějších týdnů v letošním roce. Od začátku prázdnin si nehody na jihočeských vozovkách vyžádaly devět obětí. Stejný počet lidí loni zemřel při dopravních nehodách v regionu za celý červenec a srpen. Vyplývá to z policejních statistik.

„Letos se zřejmě projevuje, že řada lidí neodcestovala na dovolenou do zahraničí. Provoz v republice je tím pádem mnohem frekventovanějším než tomu bývalo o prázdninách v minulých letech. A samozřejmě to platí i pro Jihočeský kraj. Z toho může pramenit i nárůst tragických nehod," řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Minulý čtvrtek zahynul na Jindřichohradecku starší muž, který zřejmě dostal smyk a jeho vůz se převrátil na střechu. Následně v neděli ráno našli lidé na Táborsku mrtvého cyklistu. V pondělí večer se pak v Českých Budějovicích srazil automobil s motorkou, jejíž řidič o několik hodin později zemřel v nemocnici. Zatím poslední tragická nehoda se stala v úterý odpoledne u Lenory na Prachaticku, kde řidič narazil do stromu.

Od začátku roku na jihočeských silnicích zemřelo 26 lidí. Loni si nehody v regionu do konce července vyžádaly 23 obětí. „Navíc v následujících dnech má být tropické počasí, což s sebou může přinést opět zvýšení provozu. Apelujeme na všechny řidiče, aby byli obezřetní a ohleduplní a na silnicích neriskovali," dodal Matzner.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, úmrtí, silnice, Policie ČR, Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeských silnicích zemřeli za týden čtyři lidé, od začátku prázdnin devět  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.