Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skiareály na Šumavě zasněžují. Zadov i Hochficht obnoví o víkendu provoz

Šumavská lyžařská střediska Zadov a Hochficht obnoví o víkendu po přestávce vynucené vysokými teplotami provoz. Na víkend otevřou hlavní sjezdovku také ve Frymburku. Ve skiareálu Lipno nad Vltavou se lyžuje stále, provozovatelé chtějí obnovit i večerní lyžování. Běžecké stopy nelze zatím kvůli malému množství přírodního sněhu upravit.

V lipenském areálu intenzivně zasněžují, stejné je to i ve Frymburku, kde na začátku týdne museli kvůli nedostatku sněhu zavřít. Teploty pod bodem mrazu umožňují sjezdovky zasněžit a znovu otevřít. „Spustili jsme sněžná děla a děláme maximum pro to, aby si milovníci zimních sportů mohli co nejdříve opět užívat kilometry lipenských sjezdovek, Fox park i snowcross. Věříme, že už brzy obnovíme také večerní lyžování," řekla mluvčí lipenského skiareálu Olga Kneiflová. Na Lipně funguje sjezdovka Jezerní. Hlavní sjezdovku s vlekem spustí díky nočnímu zasněžování o víkendu ve Frymburku, řekl Michal Černocký z Parku Frymburk.

Na Zadově obnoví provoz v sobotu. Areál Kobyla se tak rozjede znovu po odstávce, která začala 6. ledna. „Bude znovu připravený na denní i večerní lyžování. Od neděle poklesly teploty a zasněžujeme, ode dneška to trochu přibývá, byly teploty kolem minus šesti sedmi stupňů. " řekl za zadovský areál Petr Vondraš.

Od soboty se bude opět lyžovat i na Hochfichtu. Příhraniční skiareál na rakouské straně Šumavy vyrábí pomocí 130 sněžných děl sníh od konce minulého týdne. „Díky příznivým mrazivým teplotám intenzivně zasněžujeme a v sobotu našim návštěvníkům nabídneme přes šest kilometrů sjezdových tratí včetně dvou dětských parků pro nejmenší děti a začátečníky. V následujících dnech pak chystáme otevírat další tratě," řekl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Stále funguje i přes vyšší teploty skiareál Kvilda. Od pondělí znovu zasněžuje. „Provoz jsme udrželi nonstop, bylo to těsně, ale podařilo se to ve slušné kvalitě. V provozu je všechno kromě poslední části sjezdovky. Je tam řádově půl metru sněhu, pěkný sníh, prašan, teď je lyžování obzvlášť hezké, je pěkné počasí. Máme hodně velkou návštěvu, zorganizovali jsme skibusy pro školy z okolí," řekl provozní střediska Ski Kvilda Richard Jirouš. Míří tam podle něj teď stovky lidí denně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Hochficht

Štítky počasí, rekreace, hory, sníh, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály na Šumavě zasněžují. Zadov i Hochficht obnoví o víkendu provoz  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.