Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Hošticích u Volyně si připomenou 40. výročí filmu Slunce, seno, jahody

V Hošticích u Volyně na Strakonicku si v létě připomenou 40. výročí natočení filmu Slunce, seno, jahody. Jde o jeden z nejnavštěvovanějších českých snímků všech dob. V Hošticích, kde se děj odehrával, se 6. července sejdou představitelé hlavních rolí i režisér Zdeněk Troška. Součástí akce bude večerní promítání filmu. Organizátoři očekávají, že by mohlo dorazit na 5000 lidí.

„Těší mě, že můžu po neuvěřitelných 40 letech od premiéry Slunce, seno, jahody pozvat všechny naše diváky a příznivce opět k nám do Hoštic. Hoštice jsou pro mě synonymem mého života. Nakonec už samotné hlášky, skeče a děj vychází z mého dětství, z toho, jak jsme žili, co bylo u nás v rodině i na vesnici běžné a co jsme prožívali. Už teď se na vás všechny moc těšíme," říká Zdeněk Troška, který se v Hošticích u Volyně narodil a stále zde žije.

Film Slunce, seno, jahody od premiéry 1. září 1984 po dobu promítání v československých kinech navštívilo více než 3,3 milionu diváků. Podle dat Národního filmového archivu jde o pátý nejnavštěvovanější tuzemský snímek. Nejvíce lidí v kinech vidělo film Vesničko má, středisková.

„Nabitý program slibuje 6. července besedu a autogramiádu s hlavními protagonisty, prohlídku Hoštic, živou hudbu, soutěže v duchu Slunce, seno, zážitkový program, zábavu pro celou rodinu i večerní promítání filmu," řekl za organizátory akce Jan Karel. Do Hoštic by 6. července měli dorazit například herci Jaroslava Kretschmerová, Broněk Černý, Petra Pyšová nebo autor hudby Karel Vágner.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Pechoušek

Štítky film, zábava, Jihočeský kraj, Slunce, seno, jahody, Hoštice, Zdeněk Troška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hošticích u Volyně si připomenou 40. výročí filmu Slunce, seno, jahody  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.