Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Odložené věci dostanou druhou šanci

Nepotřebné, ale stále funkční domácí a kancelářské vybavení najde nové uživatele. Spolek DialogCB zahájil v Českých Budějovicích provoz „Materiální banky“.

Materiální banka shromažďuje darované nepotřebné vybavení domácností a kanceláří. To je následně přerozděleno poskytovatelům sociálních služeb a jejich uživatelům, kteří jsou v sociální či finanční krizi a potřebují pomoci s vybavením svého domova. Partnerem Materiální banky je Potravinová banka Jihočeského kraje.

Materiální banka přijímá bytový nábytek (postele, skříňky, police, židle, stoly, gauče, křesla, kuchyňské linky aj.) a kancelářský nábytek (psaní a jednací stoly, židle, skříňky, police), elektrospotřebiče (lednice, sporáky, mikrovlnné trouby, rychlovarné konvice, kávovary, žehličky aj.) a nádobí. Dále peřiny, polštáře, povlečení či další drobné vybavení domácností.

Darované vybavení převezmeme od dárců, uskladníme, zkontrolujeme z hlediska funkčnosti a případně drobně opravíme. Podle potřeb jej dále přerozdělíme uživatelům sociálních služeb, kteří jsou aktuálně v hmotné nouzi a potřebují pomoci například s vybavením domácností. V případě poskytovatelů služeb věci slouží k vybavení pracovišť, říká Dana Kalistová, předsedkyně spolku DialogCB.

Přijímací sklad Materiální banky sídlí na adrese Riegrova 51, České Budějovice (ve dvoře – vjezd z ulice J. Š. Baara). Příjem odloženého funkčního vybavení od jednotlivých dárců probíhá na základě předchozí telefonické domluvy.

Sortiment materiální banky bude výhledově rozšířen o příjem doplňků bytového interiéru - záclony, závěsy, ubrusy či koberce. Příjem, kontrolu, evidenci, drobné opravy a výdej materiálu či vybavení zajistí klienti zapsaného spolku Fokus České Budějovice, kteří se již aktuálně podílejí na zajištění činnosti potravinové banky.

„Aktualizovaný seznam zásob bude neziskovým organizacím k dispozici na webových stránkách: http://www.dialogcb.cz/projekt/materialni-banka/, dodává Dana Kalistová.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky banka, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odložené věci dostanou druhou šanci  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.