Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Motor v baráži opět prohrává, nestačil ani na Chomutov

Před dnešním utkáním byl Chomutov jediným týmem v baráži, s kterým měl Motor pozitivní bilanci. V tomto trendu chtěl pokračovat, a udržet si tak ještě teoretickou šanci na postup. Nakonec se ukázalo, že největším protivníkem Motoru je vlastní koncovka. Pirátům stačila k vítězství jediná branka a nijak oslnivý výkon. Zatímco si tak hráči Chomutova ještě udržují naději na zvrat baráže, pro hokejisty Českých Budějovic znamená dnešní porážka nejspíš definitivní konec veškerých nadějí.

Oba týmy nastoupily do utkání zdrženlivě, a tak jsme v úvodu mohli sledovat opatrný hokej, ve kterém toho příliš k vidění nebylo. Na straně hostů to mohlo být i díky přesunům v sestavě kvůli absenci Endála s Bradleym a hráči se tak ze začátku rozkoukávali. Přibližně od desáté minuty začala hra nabírat na obrátkách a s tím se dostavili i první větší šance. Nejprve hrozili domácí a Kváča se musel hodně ohánět v brankovišti. Poté se osmělili i hosté a po šancích Čermáka a Vydareného se ve 14. minutě objevil před odkrytou klecí Karabáček po pěkné nabídce od Nováka. Puk do branky ale nedokázal nasměrovat. V 16. minutě se hezky uvolnil na druhé straně Klhůfek a Kváča musel předvést nadstandartní zákrok. Domácí byli přeci jen trochu aktivnější a odměnou jim byla úvodní branka utkání. Od modré čáry vystřelil obránce Blaha, Kváča jen vyrazil puk před sebe, kde se ho zmocnil Marek Tomica a backhandem ho nasměroval do branky. Piráti se tak mohli těšit z jednobrankového vedení po první třetině.

Ve druhé třetině oba týmy dokazovaly, že se právě nenachází v optimální formě. K vidění byl na ledě velký boj a hezké hokejové momenty scházely. Hráči Motoru se hodně snažili vyrovnat, ale jejich hokejky často ovládal pouze zmar. Přesto se nějaké šance k vyrovnání naskytly. Ve 34. minutě projel plouživým krokem Kutlák až skoro před Peterse, který ale pokračoval v bezchybném výkonu. Velkou příležitost dostali hosté v závěru třetiny, kdy mohli hrát dvě přesilovky v rychlém sledu za sebou. Dokázali při nich Piráty zatlačit ve svém pásmu, ale nějaká rychlá a překvapivá akce, na kterou by byla obrana domácích krátká stále scházela. V dobré pozici se jednou ocitl Plášil, několikrát zkoušeli svou střelu Doležal nebo Jandus, ale pokud puk vůbec prolétl k brance, končil na připraveném brankáři Pirátů.

O tom, že Motor trápí koncovka, jsme se mohli i nadále přesvědčovat ve třetí třetině. Ve 43. minutě Přikryl hezky prostrčil puk v útočném pásmu na Pýchu, který jel sám na Peterse a jeho pokus se nejspíš i lehce otřel o tyčku. V úvodu třetiny měl Motor i další šance a jeho hra vypadala slibně. Žádnou ale nevyužil, což ho nejspíš psychicky sráželo a Chomutov se tak dokázal do hry vrátit. Vypadalo to, že další tlak hostí dorazí v závěru. Motor dokázal domácí zatlačit do obrany, ale když měl přijít vrchol budějovického snažení, přišlo zbytečné vyloučení, které poslalo hosty do oslabení. K vyrovnání v samotném závěru už chyběl Motoru dostatek času a porážku si tak odváží i z chomutovského ledu.

Piráti Chomutov – ČEZ Motor Č. Budějovice 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Tomica (Blaha, Šťovíček).Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Pešek, Ganger. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 763. Střely na branku: 26:28. Zblokované střely: 7:14. Hity: 13:7. Vhazování: 35/57:19/57. Průběh utkání: 1:0.

Chomutov: Peters – Jank, Flemming, Štich, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz – Sklenář, V. Růžička, Klhůfek – Koblasa, Huml, T. Svoboda – Tomica, Šťovíček, Duda – A. Dlouhý, Chlán, Chrpa.

Motor: Kváča – M. Jandus, Vydarený, Prospal ml., Kutlák, Plášil, Pýcha – Babka, Gilbert, Šimánek – Z. Doležal, M. Novák, Karabáček – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Doktor, Dančišin, Kachyňa.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Chomutov, baráž, Piráti Chomutov, Madeta Motor České Budějovice, Marek Tomica, ČEZ, Vlastimil Růžička

Motor v baráži opět prohrává, nestačil ani na Chomutov  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.