Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Uzavírka Rudolfovské a Dobrovodské si vyžádá změnu. Doprava ráno kolabovala

Modernizace křižovatky Rudolfovské a Dobrovodské se sice posunula do další etapy, řidiči ale ráno zažili v tomto úseku doslova peklo. Auta popojížděla po milimetrech a čekací doba se dala počítat v desítkách minut. Kvůli tomu dojde k úpravě.

„Došlo k úpravě, která spočívá v opětovném uzavření levého odbočovacího pruhu z Rudolfovské (od východu) do Dobrovodské. Toto opatření umožní prodloužit volno ve směru z viaduktu o 50 procent oproti původní úpravě,“ řekla tisková mluvčí města Jitka Welzlová.

O tom, že cesta přes modernizovanou křižovatku není žádný med, se dnes přesvědčila i jedna z našich čtenářek. „Cesta ze Srubce mi místo obvyklých 10 minut zabrala více jak třičtvrtě hodiny. Opravdu gratuluji tomu, kdo tento systém vymyslel. Doufám, že v té koloně čekal se mnou,“ popsala dnešní ranní cestu do práce.

„Žádáme řidiče, aby využívali pravý jízdní pruh pod viaduktem na maximum a prováděli „zipování“ až těsně před uzavírkou. Zároveň upozorňujeme, že v levém jízdním pruhu jsou povinni umožnit řidičům z pravého jízdního pruhu zařazení až v místě zúžení. V opačném případě dochází k prodlužování kolony, zablokování křižovatky Nádražní a Rudolfovská, a tím k omezení jízdy po dopravním okruhu,“ dodala Welzlová.

Foto Jana Kroneislová

Štítky doprava, kolaps, Rudolfovská, Dobrovodská, Srubec

Uzavírka Rudolfovské a Dobrovodské si vyžádá změnu. Doprava ráno kolabovala  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.