Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dětská pohotovost v Budějcích nebude tři dny fungovat. Nemá kdo sloužit

Tři dny se budou muset rodiče obejít bez pohotovosti pro děti a dorost. Nemocnici se nepodařilo sehnat obvodní lékaře, kteří by mohli na pohotovosti sloužit. Právě do jejich kompetence totiž služby na pohotovosti spadají. Lidé se tak mají obracet na příjmovou ambulanci dětského oddělení.

„Vážení rodiče, zákonní zástupci, pacienti, ve dnech 19. – 21. dubna nebude k dispozici Lékařská služba první pomoci pro děti a dorost. Bohužel, přes veškerou snahu se nepodařilo obsadit tyto služby dětské pohotovosti obvodními lékaři pro děti a dorost, do jejichž kompetence tato činnost patří,“ takové prohlášení vydala nemocnice na svém webu.

V akutních případech se mají rodiče obracet na příjmovou ambulanci dětského oddělení, kde budou děti ošetřeny. 

Lékaři, kteří slouží Ústavní pohotovostní službu na dětském oddělení mají na starost také provoz čtyř lůžkových stanic, včetně jednotky resuscitační a intenzivní péče. Kromě toho zajišťují poradní služby pro další oddělení nemocnice a ostatní dětská oddělení jihočechkých nemocnic. 

„Žádáme proto rodiče a pacienty o trpělivost, když tito lékaři budou zaneprázdněni neodkladnou a nutnou činností na oddělení a z těchto důvodů se nebudou moci bezprostředně věnovat příchozím pacientům na Lékařské službě první pomoci pro děti a dorost,“ napsala nemocnice.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Nemocnice České Budějovice, dětské oddělení, lékař, nemocnice, České Budějovice, pacient

Dětská pohotovost v Budějcích nebude tři dny fungovat. Nemá kdo sloužit  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.