Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějce získaly z dotací Evropské unie více než dvě miliardy korun

Budějce získaly od vstupu republiky do Evropské unie v roce 2004 více než 2,5 miliardy korun z evropských dotací. Město je využilo na projekty o celkovém objemu přesahujícím částku čtyři miliardy korun. Například jen na úpravy tří sídlišť použila radnice 616 milionů korun z unijních dotací.

„Když si vezmeme tu částku více než dvě miliardy korun, je to na úrovni našeho ročního rozpočtu. Znamená to, že dotace můžeme brát i tak, že nám někdo dal jeden roční rozpočet navíc," uvedl náměstek českobudějovického primátora Juraj Thoma.

Budějce z evropských peněz například rekonstruovaly letní plovárnu, což byl projekt za více než 80 milionů korun. Téměř 70 milionů korun stály úpravy části kasáren Čtyři Dvory. Další dotační tituly radnice použila na vybudování komunitního centra za více než 70 milionů korun.

Granty však podle Thomy měly i negativní stránku. „Ta administrativa byla pekelně složitá. Z toho i vyplývá, že předpokládaná výše dotací do jednotlivých obcí byla nad očekávání, protože ta očekávání pak byla výrazně limitována byrokracií spojenou s přípravou žádostí," řekl náměstek primátora.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky ČR, EU, správa, hospodářství, dotace, Evropská unie, Juraj Thoma, Čtyři Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce získaly z dotací Evropské unie více než dvě miliardy korun  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.