Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO/ VIDEO: Do Křivonosky se sjely téměř tři stovky veteránů

Téměř tři stovky veteránů se sjely do kempu Křivonoska nedaleko Budějc, aby se zúčastnily 49. ročníku mezinárodní soutěže historických automobilů a motocyklů. Z Křivonosky vyrazily veterány do Českého Krumlova a potom zpět do Hluboké nad Vltavou. Letos absolvují devadesátikilometrovou trať.

Rallye pořádá Veteran Club Car České Budějovice. Letos se konal jeho 49. ročník, kterého se zúčastnily necelé tři stovky veteránů. „Je to takové odlehčení, zbavení se stresu. Před závody vždycky auto naleštím a vyrazím. Zatím jsme vždycky dorazili bez nehody, tak doufám, že tomu tak bude i letos,“ popsal Jiří Vonášek, který přijel z Kadaně.

Ukázat svůj historický skvost přijel také Vojtěch Švarc z Prahy. „Jsme tady asi po čtrnácté. Přijel jsem na motocyklu Saroléa z roku 1934," pochlubil se.

K příležitosti stého výročí vzniku firmy Aero udělali organizátoři pro tyto vozy speciální kategorii. Diváci se tak mohli pokochat jednadvaceti vozy této známé automobilky. Samostatnou kategorii měly také motocykly poháněné řemenem.

Z kempu se veterány vydaly do Českého Krumlova, odkud po přestávce pokračovaly do Holašovic, Čejkovic a konec je v Hluboké nad Vltavou.

Veterány v Křivonosce

Sobota, 11. května 2019, 13:46

Veterány v Křivonosce
Veterány v Křivonosce

Foto Jan Pešek

Štítky Křivonoska, rallye, veterány, veterán, motocykl, České Budějovice, Český Krumlov, Hluboká nad Vltavou, Aero, Praha, Kadaň

FOTO/ VIDEO: Do Křivonosky se sjely téměř tři stovky veteránů  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.