Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rekonstrukce Mánesovky jde do druhé etapy. Uzavřela další úsek komunikace

Od začátku týdne se přesunula rekonstrukce Mánesovky do druhé etapy. Nově je ulice úplně uzavřena v úseku Čechovy a Novohradské. Tato fáze má trvat do 16. června. Samotná rekonstrukce frekventované ulice má být hotová v neděli 6. října.

Druhá etapa oprav potrvá do 16. června a obnáší úplnou uzavírku části od Čechovy ulice k Novohradské. „Znamená to, že v křižovatce Mánesova a Novohradská je uzavřeno západní rameno a upraven signální plán této křižovatky na trojramennou a je zakázáno levé odbočení od centra. Práce na překopu Mánesovy ulice, frézování povrchu a následnou pokládku nového povrchu, zahájila také teplárna,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

ČTĚTE TAKÉ: Pětiměsíční uzavírka Mánesovky začne už za týden

Za necelých 14 dní bude tento úsek znovu otevřen a naváže na něj úplná uzavírka severní větve Novohradské ulice. Stejně jako v předchozích částech dojde k frézování a položení nové vrstvy asfaltu. Lokálně budou opraveny konstrukční vrstvy vozovky. V prostoru křižovatky Mánesova – Novohradská dojde k rekonstrukci horkovodu.

Foto Jana Kroneislová

Štítky rekonstrukce, Mánesova, doprava, oprava, Ivo Moravec

Rekonstrukce Mánesovky jde do druhé etapy. Uzavřela další úsek komunikace  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.