Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Revitalizace Parku Dukelská má zelenou. Lidé budou o podobě debatovat na veřejném setkání

Park Dukelská se bude revitalizovat. Definitivní ano mu dala na svém posledním jednání rada města, která schválila vypsání zakázky. O tom, jak by mohl nový park vypadat, můžete rozhodnout i vy. V pondělí se totiž koná veřejné setkání, na kterém mohou lidé přednést své nápady.

Na posledním zasedání rady města byla dána revitalizaci parku zelená. „To, jak si samotný park já, moji kolegové a troufám si říct i většina obyvatel Budějc, představujeme, má hodně daleko od reality,“ popsal náměstek primátora Ivo Moravec.

Vítěz zakázky by měl městu představit návrh parku, který bude sloužit k odpočinku, relaxaci a vycházkám. „Očekáváme, že součástí návrhu bude i městský mobiliář a definování charakteru nábřeží a možnost snadnějšího přístupu k řece,“ doplnil Moravec.

Žádné stavební změny se ale nechystají. Park je totiž součástí schváleného biokoridoru. Město tedy nepočítá s žádnými zásahy do zeleně, ani s novými stavbami.

Podle Moravce by mělo být hotovo nejdéle v roce 2021, za ideálních podmínek o rok dříve. Samotná revitalizace by neměla přesáhnout částku 20 milionů korun. Návrhy na podobu a řešení nového parku bude město přijímat do konce srpna, poté vybere nejlepšího uchazeče. Toho neurčí jen cenová nabídka, ale také kvalita jeho návrhu.

Veřejné setkání

Na tom, co všechno se bude v Parku Dukelská dít, se můžete podílet i vy. Skupina Akční Budějčáci společně s architektem Mirkem Vodákem a Lenkou Šímovou prostřednictvím stránky Park Dukelská pořádají v pondělí 10. června od 17:30 veřejné setkání, na kterém budou moct lidí přidat své návrhy a nápady k revitalizaci. „Abychom byli schopni dát tomuto místu ten správný směr a navrhli jsme místo určené právě pro vás, je velice důležité abyste se s námi podělili o vaše potřeby a pomohli nám formulovat základní požadavky, jak a pro co chceme toto místo využívat,“ vysvětlují organizátoři na facebookové události.

Své podněty mohou lidé posílat i prostřednictvím formuláře na webových stránkách Park Dukelská. A proč vlastně park revitalizaci potřebuje? To se pokusili Akční Budějčáci shrnout v následujícím videu.

Foto Jana Kroneislová

Štítky park, Dukelská, revitalizace, rada města, veřejné setkání, Ivo Moravec, České Budějovice

Revitalizace Parku Dukelská má zelenou. Lidé budou o podobě debatovat na veřejném setkání  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.