Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Černá věž připomene velikány hororu, těšte se na klauna i ptáky

Devátý ročník Filmového festivalu Černá věž se blíží. Bude se konat 22. a 23. listopadu v budově Českého rozhlasu. Letošním tématem je horor a oficiálním průvodcem klaun Pennywise.

Každý ročník se točí kolem jiného tématu, tedy i devátý bude jiný než předchozí. Po Jamesi Bondovi nebo Sci-Fi přichází na řadu horor. „Rok 2019 přináší mnoho významných událostí ve filmovém hororovém světě," nastiňuje Milan Pleva, ředitel FFČV. První z nich je výročí 120 let od narození Alfreda Hitchcocka, mistra hororu. Druhá je letošní finále remaku hororu To podle předlohy knižního krále hororu Stephena Kinga. Právě těmito dvěma osobnostmi hororového světa se nechal inspirovat 9. ročník.

„Obě dvě osobnosti hororu připomeneme a vzdáme jim čest určitou symbolikou," říká Milan Pleva a zve diváky do Českého rozhlasu České Budějovice, kde se festival koná. Tam návštěvníky čeká hororová výzdoba, včetně Hitchcockových ptáků. V sobotu tam potkají i letošního průvodce klauna Pennywise z hororu To. „Pokud vás nevyděsí k smrti, můžete se s ním i vyfotit,“ láká ředitel festivalu.

Festival o sobě dá vědět už ve čtvrtek 21. listopadu, kdy se můžete filmově hudebně naladit. Jihočeský Symfonický Bigband totiž již tradičně zahájí festival koncertem filmové hudby. Od 19:00 v KD Slavie zahraje pod taktovkou Jana Černého známé filmové melodie. Přijďte si poslechnout slavné písně z filmů jako je Tenkrát na západě, Sedm statečných, James Bond, Titanic, Star Wars nebo Piráti z Karibiku.

Vstupné na koncert filmové hudby je dobrovolné. „Přijďte, určitě pro vás najdeme místo k sezení a výše příspěvku pro děti záleží jen na vás,“ upřesňuje Milan Pleva, jak funguje prodej vstupenek na úvodní koncert. Váš příspěvek směřuje na dobrou věc. Celý výtěžek je i letos věnován dětem z Centra BAZALKA.

Oficiálním letošním hastagem je #bububu. Zhlédnout už nyní můžete oficiální upoutávku FFČV, která vás vyzívá, abyste se přišli na 9. ročník FFČV vznášet.

Tisková zpráva

Štítky film, festival, Filmový festival Černá věž, horor, Pennywise, Český rozhlas, koncert, ptáci, průvodce, James Bond, Stephen King, filmový festival, Jan M. Černý, Star Wars, Titanic

Černá věž připomene velikány hororu, těšte se na klauna i ptáky  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.