Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město odstraní přístřešky na Šumavě. Jsou v havarijním stavu

Přístřešky u obchodního domu na sídlišti Šumava jsou v havarijním stavu. Alespoň to ukázal vypracovaný statický posudek. Původním plánem byla rekonstrukce, nakonec se ale město rozhodlo, že konstrukce nechá odstranit. Zmizet by měly do jara příštího roku.

Opadané nátěry, zkorodované paty sloupů, zatékání do střechy. To je jen zlomek problémů, se kterými se přístřešky na sídlišti Šumava potýkají. Vypracovaný statický posudek ukázal, že jsou v havarijním stavu.

Město nejdříve plánovalo konstrukce opravit. „Částka na rekonstrukci obou přístřešků se ale pohybovala kolem šesti milionů korun. Objekty u nich mají být navíc v budoucnu kompletně zrekonstruovány a majitel s přístřešky nepočítal. Proto nemělo smysl je opravovat. Rada města tedy na doporučení odboru správy veřejných statků rozhodla nechat obě konstrukce odstranit,“ vysvětlil náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB).

Zbouráním navíc město výrazně ušetří. Bourací práce vyjdou na necelých jeden a půl milionu korun.

V současné chvíli se připravuje dokumentace a nejdéle do konce roku by mělo být vypsáno výběrové řízení na zhotovitele. „Počítáme s tím, že nejdéle do jara by měly být přístřešky pryč,“ dodal Moravec.

Foto Jana Kroneislová

Štítky město, České Budějovice, přístřešky, přístřešek, Šumava, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Město odstraní přístřešky na Šumavě. Jsou v havarijním stavu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.