Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přestřelku s Chomutovem Motor zvládl a získal tři body

Ve 23. kole Chance ligy se hokejisté Motoru utkali s Piráty z Chomutova a po poslední porážce na ledě Přerova se vrátili na vítěznou vlnu. V zápase sice prohrávali, ale ve druhé třetině otočili vývoj zápasu na svou stranu a brali plný bodový zisk.

Nezvyklý začátek zápasu od 16:00 přinesl od prvních minut zajímavou podívanou. Diváci v Budvar aréně viděli v první třetině hned pět branek a jeden velký obrat. Skóre utkání otevřel Matouš Venkrbec, o chvíli později skóroval po krásné akci Miroslav Holec.  Na průběžný stav reagoval trenér hostí výměnou brankáře, od které se začal vývoj utkání měnit. Na 2:1 snížil v oslabení Američan Llewellyn, o srovnání se postaral přesnou ranou Klíma. Ve dvacáté minutě Chomutov dokonal obrat, když se druhým gólem v zápase prosadil Llewellyn.

Do druhé třetiny vstoupil Motor aktivně a s nepříznivým skóre se nechtěl smířit. Po dlouhodobějším tlaku našel Venkrbec před brankou volného Christova, který se dobře zorientoval a zasunul kotouč za beton Altrichtera. Další zvrat přinesla 31. minuta. Mezi kruhy dostal prostor Jan Kloz a rychlou střelou vrátil Motoru vedení.

Pět minut po začátku třetí třetiny se náramně trefil budějovický střelec Jan Veselý a výrazně přiblížil svůj tým k vítězství. Vrátit Piráty do hry mohl Llewellyn, jenže samostatný únik v branku nepřetavil. V závěru ještě Severočeši zkusili hru bez brankáře, kterou nejprve využil Matouš Venkrbec a připsal si tak už druhou trefu v zápase. Na konečných 6:4 poté upravil hostující Lukáš Klíma.

Motor vévodí Chance lize. Tentokrát porazil Chomutov

Středa, 20. listopadu 2019, 21:00

Motor vévodí Chance lize. Tentokrát porazil Chomutov
Motor vévodí Chance lize. Tentokrát porazil Chomutov

ČEZ Motor Č. Budějovice – Piráti Chomutov 6:4 (2:3, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Venkrbec (Christov, Holec), 6. Holec (R. Přikryl, Karabáček), 25. Christov (Venkrbec, Holec), 31. J. Kloz (M. Novák, Beránek), 45. J. Veselý (Prokeš) – 8. Llewellyn (Altrichter), 12. Klíma (Rudovský, J. Černý), 20. Llewellyn (Žovinec, Stloukal). Rozhodčí: Kostourek, Šindel – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 6009. Střely na branku: 36:30. Zblokované střely: 5:15. Vhazování: 41:25.

Motor: Strmeň – Pýcha, Plášil, Suchánek, Allen, Lytvynov, Pavel – Babka, R. Přikryl, Z. Doležal – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Endál – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Beránek.

Chomutov: Pavlát (6. Altrichter) – Blaha, Kurka, Štochl, Tejnor, Žovinec, Rýgl, Seemann – J. Sklenář, Stloukal, J. Černý – Klíma, Suchý, Rudovský – Tomica, Doktor, Llewellyn – Chrpa, J. Svoboda, Hlava.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Piráti Chomutov, Madeta Motor České Budějovice, Miroslav Holec, 1. česká hokejová liga, HC Zubr Přerov, Lukáš Klíma, Jan Veselý, Budvar aréna, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestřelku s Chomutovem Motor zvládl a získal tři body  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.