Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Sedm sládků spojilo síly. Výsledkem je ležák z unikátního chmele

Srdce každého milovníka dobrého piva musí zaplesat při ochutnávce Sedmi spolčených. Pod tímto názvem se skrývá unikátní ležák, na jehož konečné chuti se podílelo sedm sládků z celé republiky. Limitovanou edici piva, na kterou se použilo 150 kilogramů šlechtěné odrůdy Mimosa, můžou nyní milovníci piva ochutnat ve vybraných hospodách. V národním pivovaru Budějovický Budvar bylo uvařeno jen 300 hektolitrů. Proto s ochutnáním neotálejte.

„Chuť piva je příjemně hořká a plná. Na první dojem mi připadá, jako když se do piva přileje Sauvignon nebo Tramín,“ popsal první dojmy z unikátního piva obchodní sládek národního pivovaru Budějovický Budvar Aleš Dvořák. Právě on společně se sládky z pivovarů Antoš, Clock, Cobolis, Permon, Zichovec a Zvíkov se na výrobě piva podílel.

A jak celá myšlenka vznikla? „Koncem léta se sládci sešli na žatecké chmelnici, vybrali a očesali šišky chmele, odvezli je na varnu do Budvaru a uvařili ležák,“ doplnila mluvčí Budějovického Budvaru Markéta Ježková.

Celý proces od vybrání použitého chmele až po středeční představení zlatavého moku trval zhruba půl roku. Teď ho mohou milovníci piva ochutnat na pípách hospod Budějovického Budvaru a výčepech zúčastněných minipivovarů.

Představení Sedmi spolčených

Pátek, 22. listopadu 2019, 10:28

Představení Sedmi spolčených
Představení Sedmi spolčených

Ohodnoť článek

Foto Budvar,

Štítky Praha, České Budějovice, pivo, Budvar, Sedm spolčených, Budějovický Budvar, pivovar, chmel, Mimosa, hospoda, PERMON, Zichovec, Zvíkov, Sauvignon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Sedm sládků spojilo síly. Výsledkem je ležák z unikátního chmele  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.