Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor rozstřílel Sokolov na jeho hřišti

České Budějovice se poprvé a nejspíše také naposled v této sezóně vydaly na led západočeského Sokolova. Jihočeši v každé třetině zapsali dvě branky, na což domácí nestačili. Motor tak bere už šestou výhru v řadě. Na té se nejvíce podílel Martin Novák, jenž si připsal hned tři kanadské body za dva góly a jednu asistenci.

První výjezd do Sokolova začal vyloučením už po třiceti vteřinách, a to na straně Motoru. Domácí toho však nevyužili, a tak se po pár minutách trefili Českobudějovičtí. Martin Novák dojel kotouč jako první a vcelku překvapivou střelou ze špatného úhlu našel prostor na bližší tyčce – 0:1. Západočeši se už v jeden moment radovali z vyrovnávací branky, ale jejich radost byla předčasná. Vracovský se snažil překonat beton Kloučka u tyče, ale gólman Českých Budějovic udržel kotouč před brankovou čárou. Tak se po třech minutách znovu trefil Motor. Martin Novák ujel s Pavlem Pýchoudo přečíslení, kdy druhý jmenovaný dostal přihrávku. Kapitán Jihočechů si s touto situací bez potíží poradil – 0:2. Do konce periody se už nic moc zajímavého nestalo, a tak šli hosté do kabin s dvoubrankovým vedením.

I druhá třetina začala početní výhodou, ale tentokrát Českých Budějovic. Hned dva pokusy na branku si připsal Lukáš Endál, ovšem ani jednou nezamířil do sítě. Jihočeši byli jasně lepším týmem na ledě a Milan Klouček neměl zase tak moc práce. Poté byl však k vidění nepříjemný moment, když se Jan Kloz chytl za pravé koleno a zůstal ležet. Sice ještě naskočil na půl minuty ve třetí části do hry, ale uvidíme, jestli bude budějovický centr v pořádku. O chvilku později se však hosté stejně prosadili. Conor Allen poslal kotouč k mantinelu, kde byl Lukáš Endál. Ten vyslal ostrou střelu z první, která zapadla do růžku na první tyči – 0:3. Budějovice se navíc trefily i půl minuty před koncem prostřední části. Velký kus práce odvedl Zdeněk Doležal, který na sebe natáhl dva soupeře, načež poslal přihrávku na druhou stranu. Tam byl připravený Martin Novák, jenž se trefil do poloodkryté sítě a přidal svůj druhý zásah v zápase – 0:4. I po druhé třetině mohli být spokojenější hosté, kteří vedli už o čtyři branky.

Start do třetí části vyšel Motoru na jedničku. Jiří Šimánek nabil na modrou, odkud ránu z první vyslal Pavel Pýcha, jenž vstřelil svou druhou branku v tomto utkání – 0:5. O půl minuty navíc přidali Jihočeši další branku. Jan Veselý získal kotouč za brankou a jelikož Kašpar byl mimo svou pozici, tak budějovický útočník zasunul přesně k tyčce – 0:6. Domácí se nakonec přece je dočkali alespoň čestného úspěchu. Osmík totiž našel krásnou křižnou přihrávkou volného Jaromíra Kverku, jenž se střelou z první nemýlil – 1:6. Do konce třetiny padlo ještě několik trestů, jenže další gól už k vidění nebyl. Jihočeši tak zapsali další výhru za tři body a nadále neohroženě vládnou celé Chance lize.

HC Baník Sokolov - ČEZ Motor Č. Budějovice 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 49. Kverka (Osmík) – 7. M. Novák (Vydarený), 17. Pýcha (M. Novák, Allen), 36. Endál (Allen, Karabáček), 40. M. Novák (Z. Doležal, Šimánek), 43. Pýcha (Šimánek), 44. J. Veselý (Beránek). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Štofa, Beneš. Vyloučení:3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 22:31. Zblokované střely: 2:1. Vhazování: 42:36.

Sokolov: Bednář (41. Kašpar) – Přindiš, Vodička, A. Rulík, Michálek, Pařízek, Šafář, Kadeřávek – Kovařík, M. Zadražil, Švec – Vracovský, Kverka, Osmík – Kuběna, T. Rohan, Křemen – Křehlík, Vrána.

Motor: Klouček – Pýcha, Allen, Vydarený, Babka, Lytvynov, Suchánek – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Z. Doležal – Karabáček, Gilbert, Endál – Beránek, Šimánek, J. Veselý – Prokeš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Chance liga, Baník Sokolov, Madeta Motor České Budějovice, FK Baník Sokolov, Martin Novák, Conor Allen, Lukáš Endál, Jiří Šimánek, Zdeněk Doležal, Jan Veselý, Pavel Pýcha, Jaromír Kverka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor rozstřílel Sokolov na jeho hřišti  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.