Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přijďte si vymalovat Budějovánky a přispějte na dobrou věc

Výborné jídlo a pití, skvělý hudební doprovod, obří Budějovánky a k tomu dobrý skutek. V takovém duchu se ponese sobotní akce Budějovánky pro psí Radovánky v Iglú na Mariánském náměstí. Akce začíná v pět hodin odpoledne a dorazit může úplně každý.

„Chtěli jsme před Vánoci udělat nějaký dobrý skutek. Napadlo nás proto spojit zábavu s něčím užitečným, a tak vznikla akce Budějovánky pro psí radovánky,“ vysvětluje jedna z organizátorek akce Zuzana Reifová

Jak název napovídá, hlavním hrdinou sobotního podvečera budou omalovánky „Budějovánky“, které vytvořil budějcký designér Martin Hrabánek. V Iglú na Mariánském náměstí budou díky Jihočeskému kraji vytištěné v obřím formátu. Každý, kdo na akci dorazí, si bude moct vymalovat svůj kousek Budějc. „Připraveny budou fixy všech možných barev a odstínů. A koupit si budou moct lidé samozřejmě i něco k jídlu a pití,“ láká na akci Reifová.

Kdo není úplný Picasso a malování radši přenechá jiným, může dorazit na koncert budějcké skupiny Couple of Sounds. Hrát začnou v půl šesté. 

Nejdůležitějším posláním bude ale dobrý skutek. A protože Budějovánky budou pro psí radovánky, vybírat se bude na pejsky z útulku. Každý bude moct přispět do připravené kasičky libovolnou částkou. Celý výtěžek poputuje budějcké Odchytové službě a útulku Animal rescue. 

„Věříme, že to bude příjemné předvánoční setkání, kde se budou moct lidé nachvíli zbavit stresu, který s sebou konec roku často přináší. Ostatně vymalovávání je poslední dobou dobrou antistresovou metodou,“ uzavírá za organizátory Reifová.

Podrobnější ifnormace a program najdete na Facebooku.

Ohodnoť článek

Štítky Budějovánky, kultura, charita, Animal Rescue, Mariánské náměstí (Brno), Martin Hrabánek, Vánoce, Jihočeský kraj, jídlo, Facebook, České Budějovice, iglú, pití

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte si vymalovat Budějovánky a přispějte na dobrou věc  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.