Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé si v souvislosti se stavbou D3 stěžovali na špinavé silnice, vznikly oklepové zóny

Problém se týkal silnic Vidovská a Dobrovodská. Město se proto obrátilo na ŘSD, protože právě v těchto místech probíhá výstavba dálnice D3. Zhotovitel v blízkosti výjezdů ze staveniště vybudoval takzvané oklepové zóny. Nově jsou vyštěrkovány staveništní cesty a zpevněny výjezdy ze staveniště. Silnice jsou každý den zbavovány bahnitých nánosů, aby se bahno z kol projíždějících aut nešířilo.

Na znečištěné silnice město upozornili místní. Vedení proto svolalo jednání s ŘSD. „Samozřejmě, že výstavbu dálnice vítáme, ale to neznamená, že rezignujeme na zájmy našich občanů, kteří si oprávněně stěžovali na silně špinavé silnice Vidovská a Dobrovodská. Komunikace jsou každý den zbavovány bahnitých nánosů, aby se znečištění z kol projíždějících aut dále nešířilo. Komplikované je ale používání kropících vozů. Proto, pokud to klimatické podmínky dovolí a nebude mrznout, zhotovitel stavby zajistí omytí kol náklaďáků na zpevněných panelových plochách na staveništi ještě než vyjedou na komunikace,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

Ve Vidovské ulici byl posunutý výjezd ze stavby. Podle ŘSD jsou aktuálně v okolí výjezdu ze staveniště najímány dva čistící zametací vozy, které projíždějí nepřetržitě trasu mezi výjezdem ze staveniště s křížením se železniční tratí.

Dobrovodskou nově čistí výkonnější vůz. „Pokud to situace bude vyžadovat, čistit se budou i přilehlé chodníky. Na konci února budou výjezdy nákladních vozidel na Dobrovodskou výrazně zredukovány, protože bude z technologických důvodů přerušena těžba skládky v prostoru bývalé cihelny. Obnovení těžby se předpokládá v květnu,“ popsal náměstek primátora.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavba. D3, České Budějovice, ŘSD, silnice, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si v souvislosti se stavbou D3 stěžovali na špinavé silnice, vznikly oklepové zóny  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.