Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Musíme se vyvarovat zbytečných chyb, velí kapitán Jihostroje

Hned první zápas finálové série volejbalové extraligy poukázal na důležitost domácího prostředí. Karlovarsko svou výhodu v prvním zápase dokonale využilo, když zásobovalo hráče Jihostroje nebezpečným servisem. „Musím soupeře pochválit, podával opravdu výborně a díky tomu nás držel daleko od sítě,“ říká Radek Mach.

Uzdravený kapitán nastoupil vůbec poprvé od svého zranění v základní sestavě Jihostroje. Paradoxně právě v souboji s mužstvem, proti kterému si 16. ledna ošklivě zlomil kotník. Přestože už zasáhl i do semifinálové série proti Liberci, ještě teď se necítil úplně stoprocentní. „Postupem zápasu jsem se do toho více dostával a ke konci už jsem se cítil dobře. Doufám, že to bude vidět v příštím zápase,“ přeje si Mach, na jehož zkušenosti tým Jihostroje velmi spoléhá.

Nervózní zápas

Kromě startu Radka Macha však zápas v Karlových Varech mnoho pozitiv nepřinesl. Domácí od počátku utkání vedli a Jihostroj marně dotahoval. „Z naší strany to byl nervózní zápas. Hlavně proto, že jsme devět dní stáli a nebyli jsme rozehraní,“ poukazuje Mach na dlouhou pauzu mezi semifinálovou a finálovou sérií. Českobudějovický tým se postupně rozehrával, ale každé jeho vzplanutí zmrazil servis Karlovarska. „Musím pochválit soupeře za to, že výborně podával, čímž nás držel daleko od sítě,“ uvědomuje si blokař Jihostroje.

Jihostroj se připravoval na to, že budou Západočeši doma nebezpeční hlavně díky skákanému servisu. Karlovarsko však škodilo také plachtícím podáním. „Zápas jsme nezvládli na přihrávce. Musíme si přiznat, že jsme měli problémy s plachtícím podáním Karlovarska. Bohužel nám chyběl Filip Stoilovič, bez kterého jsme měli méně variant a nepřihrávali jsme tak dobře,“ lituje trenér René Dvořák absence srbského smečaře, který patří mezi nejlépe přihrávající hráče UNIQA extraligy. Zda bude moci Stoilovič pomoci týmu v dalších zápasech zatím není jasné.

Filipa Stoiloviče nahradil Marek Zmrhal, který se stal nejproduktivnějším hráčem Jihostroje v zápase. Ani jeho patnáctibodový příspěvek ale nestačil. „Byl to takový divný zápas. Chvíli jsme dobře podávali my a začali jsme stahovat skóre, ale pak jsme nebyli schopni odztrátovat. Takhle to šlo celý zápas. Ve druhém a třetím setu jsme se zlepšili, ale v koncovkách jsme zase nezvládli příjem servisu,“ posteskl si René Dvořák nad zápasem, v němž jeho svěřenci podlehli 0:3 na sety.

„Musíme se vyvarovat zbytečných chyb a trochu víc si věřit“

Obraně Jihostroje dělal problémy zejména univerzál Karlovarska Patrik Indra, který se v třísetovém zápase blýskl ziskem 24 bodů. „Celý zápas jsme ho nebyli schopní ubránit. Když potřebovalo Karlovarsko udělat těžkou ztrátu nebo těžký míč, tak nahráli Indrovi, který všechno složil. Mlátil do toho hlava nehlava, žádné směry, prostě o ruce pryč a vycházelo mu to,“ říká hlavní kouč Jihostroje, který už připravuje své mužstvo na páteční odvetu na jihu Čech.

Jihostroj dobře ví, co musí změnit. „Do domácího zápasu se z toho musíme poučit, vyvarovat se zbytečných chyb a trochu více si věřit. Tenhle zápas co nejdříve hodíme za hlavu a připravíme se na druhé utkání u nás doma,“ velí kapitán Mach. Stejně jako Karlovarsko, také Jihostroj ještě doma v celé sezoně neprohrál. Pro další vývoj série bude klíčové, zda svou domácí pevnost uhájí i v pátečním duelu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, rozhovor, Karlovarský kraj, Radek Mach, Česká volejbalová extraliga mužů, Patrik Indra, Liberec, Česko, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme se vyvarovat zbytečných chyb, velí kapitán Jihostroje  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.