Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Linka 23 bude od června zpoplatněná. Zdarma bude jen pro řidiče, kteří zaparkují na záchytném parkovišti

Linka číslo 23 bude od června zpoplatněná. Zdarma zůstane jen pro řidiče, kteří zaparkují auto na odstavném parkovišti v Jírovcově ulici. Ostatní cestující si před jízdou musí koupit jízdenku. Změnu tarifu schválila na pondělním jednání Rada města.

Linka číslo 23 měla sloužit hlavně pro řidiče, kteří přijedou do města a své auto zaparkují na záchytném parkovišti v Jírovcově ulici. Odtud se díky „třiadvacítce“ dostali zadarmo až do historického centra Českých Budějovic. Bezplatnou linku ale využívali i lidé pro popojíždění v centru. 

Právě pro tyto cestující se od června podmínky jízdného změní. Platit pro ně bude standardní ceník jako u jiných autobusů městské hromadné dopravy.

Jízdu zdarma budou moct využít jen ti, kteří budou mít parkovací lístek ze záchytného parkoviště. „Osoby, které přijedou osobními automobily na záchytné parkoviště Jírovcova, se budou moci bezplatně svézt linkou 23 zpět k vozu kdykoli během 24 hodin od odstavení vozu. K prokázání nároku jim postačí parkovací lístek s vyznačeným datem a časem,“ uvedla tisková mluvčí dopravního podniku Barbora Smudková.

Parkovací lístek bude platit jako jízdenka jen pro jednu osobu. Ostatní, kteří dorazí stejným vozem, musí zaplatit klasické jízdné. Cesta zdarma ale není určena přímo pro řidiče, slevu může přenechat některému ze spolucestujících. „Většina uživatelů záchytného parkoviště přijíždí do města za prací, jedou navíc nejčastěji ve voze sami,“ opodstatňuje zvolenou variantu úpravy tarifu ředitel DPMCB Slavoj Dolejš.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik města České Budějovice

Štítky Dopravní podnik města České Budějovice, autobusy, jízdné, záchytné parkoviště, parkování, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Linka 23 bude od června zpoplatněná. Zdarma bude jen pro řidiče, kteří zaparkují na záchytném parkovišti  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.