Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve šlágru posledního kola přehrál lídr Arrows Ostrava hlubocký Sokol ve všech třech utkáních a potřetí za sebou vyhrál základní část Extraligy

V přímém souboji o první místo základní části Extraligy byli úspěšnější baseballisté Arrows Ostrava. Ukázali svou útočnou sílu, doma porazili Sokol 8:5 a 8:1, v neděli na Hluboké zvítězili 15:4 a potřetí v řadě základní část soutěže ovládli. Protože se dařilo pražským Eagles a brněnským Drakům, Sokol Hluboká nakonec skončil v základní části čtvrtý. Přestože neudržel druhé místo, pro nováčka extraligy je účast v TOP 6 a možnost boje o titul obrovským úspěchem. Takhle vysoko ještě nikdy žádný jihočeský baseballový tým nebyl!

V pátek 4. června postavili trenéři Sokola proti týmu Arrows Ostrava tradičně jako startéra Jana Nováka a ten se jim odvděčil perfektním výkonem a proti silným pálkařům Ostravy pokořil další nadhazovačskou metu plnou sedmiček: Zapsal si 7 strikeoutů, vytáhl tak počet svých strikeoutů v základních či vyřazovacích kolech na 702 a stal se sedmým českým nadhazovačem, kterému se to podařilo!  Pokud se „Johnymu“ i Sokolu bude dařit tak jako dosud, je reálné, že by se ještě v průběhu nadstavby mohl dotáhnout na šesté místo Marka Červenky (703) možná i na páté Jakuba Vančury (723), kteří již oba svou hráčskou kariéru uzavřeli. Dobře to zpočátku vypadalo v pátek v Ostravě i na pálce. Proti mladému nadhazovači Ostravy Filipu Votavovi si napřáhl Martin Mužík, který je v posledních utkáních při chuti, a hned v první směně trefil homerun. Byl to jeho HR s pořadovým číslem 64 a Martin se tak posunul na deváté místo v historické tabulce našich „homerunerů“ a táhne svou pálkou vzhůru i hlubocký Sokol. V polovině utkání to bylo 2:2 a Sokol zabodoval v páté směně, kdy tři pěkné hity předvedli Matěj Vlach, Martin Mužík a Wesley Roemer. V šesté připsali Hlubočtí další bod a vypadalo to nadějně, jenže přišlo střídání na kopci, sedmá směna a v ní šestibodová smršť Arrows a to i po chybách v obraně Sokola v poli. Bylo to 8:5 a náš tým už nenašel sílu vývoj utkání otočit.  

Ve druhém utkání začínal na nadhozu za Sokol opět tradičně Billy Parsons a za Arrows Martin Kubovčík. Do vedení šla tentokrát první Ostrava a to už ve druhé směně hned tříbodovým homerunem Radima Novotného, který poslal domů i Bretta Holtze a Michaela Vykoukala.  Sokol korigoval ve čtvrté směně po střídání ostravského nadhazovače proti Matyáši Kozlovi, kdy se na pálce dařilo Martinu Mužíkovi, ale bod přidala i Ostrava na 4:1.  Pátý bod přidali Arrows po ground rule doublu Jakuba Kubici a singlu Tylera Smitha.  Pak přišla hodina deště a další desítky minut úprav hřiště a také střídání na nadhozu, kdy utkání doházel za Sokol James Boyce. I ostravský tým střídal nadhazovače, do hry se zapojili hned čtyři a v utkání, kde už o nic nešlo krom kosmetické podoby základní části tabulky, se i na pálce do hry zapojila širší lavička a mladí hráči a oba týmy tak trochu ladili sestavu na nadcházející TOP 6.       

I nedělní utkání bylo co do výsledku útočné a oba týmy daly prostor hráčům širšího kádru. Za domácí Sokol se na kopec postavil nestárnoucí David Šťastný, který je předsedou baseballového týmu i celého hlubockého Sokola a ukázal, že i v devětatřiceti si troufne proti takovému soupeři na čtyři směny. A povolil nejútočnějšímu týmu Extraligy jen dva doběhy a vše bylo otevřené. Ale pak přišla divoká pátá směna a v neuvěřitelných deset doběhů. Domácí Sokol korigoval čtyřmi doběhy, ale Arrows nenechali nic náhodě a šesti doběhy odskočili na 8:4.  Jenomže totéž, tedy šest doběhů, se jim podařilo i v deváté směně, kdy za Sokol zavíral zápas mladík Vojta Vlach. Bylo z toho všeho v tomto divokém utkání nakonec 18 hitů Ostravy a jasné vítězství 15:4, za kterým bohužel stálo i osm chyb v obraně Hluboké. Těch je třeba se v následujících bojích v TOP 6 vyvarovat, protože tam by mohly být smrtící.

Tým Arrows Ostrava tak porazil Sokol Hluboká v sérii devátého kola základní části Extraligy 3:0, potvrdil svou dosavadní suverenitu a poslední kolo zamíchalo konečnou tabulkou po základní části:  Za Arrows Ostrava (21 bodů) jsou loňští mistři Draci Brno (18), třetí Eagles Praha (17), čtvrtý je Sokol Hluboká (17), pátí jsou Cardion Hroši Brno (14) a šestku pro boj o titul uzavírá další pražský tým Tempo (13). Nadstavbu o Extraligu budou hrát Třebíč Nuclears (11), Kotlářka Praha (10), Blesk Jablonec (8) a Olympia Blansko (4). 

„Gratuluji soupeři k výkonu, byl sportovně lepší, i k prvenství v základní části. Hráli jsme sérii, kde již o nic nešlo a bylo možné zkoušet hráče, reagovat na různé varianty vývoje zápasů a ladit sestavu pro rozhodující fázi Extraligy. Jsem rád, že si obdivuhodný standard drží Jan Novák a že se k vynikajícím výkonům na pálce rozehrál Martin Mužík. On má tu vlastnost, že hecuje a strhává s sebou i ostatní. Popracovat musíme na chybách v poli. To, co se dnes dělo v obraně, už se nám nesmí v důležitých utkáních stávat a věřím, že jsme si to vybrali dneska a v TOP 6 budeme v poli šlapat bezchybně,“ hodnotil sérii trenér Sokola Zdeněk Josefus.        

„Já už jsem klukům za dosavadní výkony poděkoval. Jsme nováček, drtivá většina našich hráčů atmosféru TOP 6 nikdy nepoznala, ale my nemáme co ztratit a budeme se snažit pro Hlubokou a vůbec jihočeský baseball urvat nejlepší v umístění v historii našeho sportu. Věřím, že nás podpoří i diváci,“ dodává předseda Sokola Hluboká David Šťastný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, report, Arrows Ostrava, Ostrava, Hluboké, Arrows, David Šťastný, Praha, Brno, Tempo Beer Industries, Třebíč Nuclears, TJ Olympia Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve šlágru posledního kola přehrál lídr Arrows Ostrava hlubocký Sokol ve všech třech utkáních a potřetí za sebou vyhrál základní část Extraligy  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.