Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zoo Hluboká se pyšní novými přírůstky. Samici tygra ussurijského se narodila dvě koťata

Zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou se pyšní rovnou dvěma přírůstky. Dvě mláďata tygrů ussurijských se narodila odpoledne 5. července samici Altaice. Ta koťata zprvu před chovateli schovávala.

Chovatelé v prvních dnech nedokázali odhadnout, kolik mláďat tygří samice porodila. „Zpočátku je měla zaskládané podestýlkou z dřevité vlny, takže koťata nebylo dobře vidět. Samice po několika dnech podestýlku v porodním boxu přemístila a na kameře už bylo zřetelně vidět, že jsou dvě,“ uvedla Zoo Hluboká na své facebookové stránce.

Altaica se o obě mláďata pečlivě stará. Koťata podle zoologů prosperují, začínají se více pohybovat a mají pootevřené oči. Jejich pohlaví ještě není možné rozpoznat, protože chovatelé zatím nechtějí matku zbytečně rušit. Mláďata mohou sledovat pouze prostřednictvím kamery umístěné v porodním boxu.

Návštěvníci tygřata ani jejich matku ještě minimálně dva měsíce neuvidí. „Ukázat je nemůžeme ani fotografům, aby nebyla rušena. Altaica bude i s koťaty prozatím trávit čas v zázemí expozice,“ připsala ke zveřejněným kamerovým snímkům Zoo. Kdy tygří rodinu vpustí do výběhu, zoologové veřejnosti včas oznámí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Hluboká

Štítky tygr ussurijský, mláďata, Zoo, Hluboká nad Vltavou, Zoo Hluboká, tygr, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Hluboká se pyšní novými přírůstky. Samici tygra ussurijského se narodila dvě koťata  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.