Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Samson si připsal další mezinárodní úspěch. Oslavit jej můžete při Slavnostech pivovaru

PR článek

Po roce nejstarší českobudějovický pivovar Samson vybojoval další mezinárodní úspěchy. Významná ocenění získal mimo jiné Samson Bock, Tmavý ležák či Nachmelený ležák. Nejen to mohou oslavit návštěvníci pivovaru už 23. září, kdy se v jeho areálu konají oblíbené slavnosti.

Samson si z londýnské soutěže World Beer Awards již odvezl řadu ocenění a v letošním roce přidává další. Na ostrovech uspěla hned čtyři piva, která se vaří v Českých Budějovicích.

„Hodně to pro nás znamená a moc si toho vážíme. Je to výsledek usilovné práce celého našeho týmu i modernizace provozu, ke které v minulých letech došlo,“ říká ředitel Samsonu Daniel Dřevikovský.

Stříbrnou medaili získal Samson Bock, který loni získal celosvětový titul World’s Best Lager Bock. „Ocenění pro Samson Bock si velice vážíme. Tento typ piva pochází původně z Německa, kde má velikou tradici. Pivo typu Bock se v našem pivovaru již dříve vařilo, inspiraci k naší receptuře jsme našli v 124 let staré knize, kterou naši předchůdci vydali u příležitosti tehdejšího výročí 100 let od založení našeho pivovaru. I tehdy mělo pivo veliký ohlas mezi tuzemskými i zahraničními zákazníky,“ popisuje sládek pivovaru Radim Lavička.

Další stříbrnou medaili získal Samson Nachmelený ležák a bronz obdržel Samson Světlý ležák 12. Vůbec nejlepším tmavým ležákem v ČR se pak stal Samson Tmavý ležák.

World Beer Awards je mezinárodně uznávaná prestižní degustační soutěž, která vybírá ta nejlepší piva v nejrůznějších kategoriích. Patří k absolutní špičce pivních evropských i světových klání. O výsledcích obou soutěží rozhoduje odborná porota, jejíž členové z celého světa jsou pivními someliéry a kapacitami ve svém oboru.

Úspěchy pivovaru jsou důvodem k oslavám. K tomu je ideální příležitost už 23. září, kdy areál pivovaru hostí oblíbené Svatováclavské slavnosti. „Nabídneme to, co v pivovaru vaříme. Bude tady stále více populární Nefiltrovaný ležák a samozřejmě i již zmíněná oceněná piva, pro cyklisty pak točené Pito. Chybět nebude občerstvení a samozřejmě jídlo, které k pivu patří,“ zve ředitel. 

Akce se koná od 11 do 21 hodin na dvoře pivovaru. Doprovodný program obstará živá hudba v podání JSPT Úsvit, Dědek Band, The Greens a William. Vstupné je zdarma. Akce se koná v rámci Dnů českého piva, které zaštiťuje Český svaz pivovarů a sladoven. K cestě na slavnosti mohou návštěvníci využít i lodní dopravu po řece Malši.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, pivovar, samson, pivo, slavnosti, pozvánka, ocenění, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Samson si připsal další mezinárodní úspěch. Oslavit jej můžete při Slavnostech pivovaru  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.