Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slibná kariéra mladé golfistky Vítů pokračuje

Gabriela Roberta Vítů, čtrnáctiletá golfistka z jihu Čech, pokračuje ve slibně rozjeté kariéře a sbírá další úspěchy. Jezdí i na turnaje dospělých a mnohem vyzrálejší sokyně dokáže porážet.

Ve starších žákyních, kam Gabriela svým věkem spadá, nemá konkurenci. Jasně vede žebříček českých golfistek a může směle říci, že své vrstevnice již dávno předčila. Proto se zúčastňuje turnajů pro starší, patří do mládežnické reprezentace a vyrovnává se i dospělým golfistkám.

Na uplynulém třetím turnaji série Czech Golf Amateur Tour se mezi ženami umístila na druhém místě. „Tato Tour je nejvyšší soutěž amatérských golfistů hraná na čtyři turnaje plus pátý Masters,“ uvedla Gábiny maminka Jana Vítů. Turnaj Masters je pro nejlepších 20 žen.

První turnaj Gabriela neabsolvovala, jelikož se kryl s turnajem reprezentace do 16 let. Druhý turnaj CGAT zakončila na 11. místě a na třetím už byla druhá,“ upřesňuje Jana Vítů. Za vítězkou turnaje zaostala Jihočeška jen o dva údery.

Další úspěch mezi dospělými zaznamenala Gabriela na extralize družstev v Sokolově, kde výrazně pomohla svému týmu. Po výkonech 71 a 76 ran, celkem +3, obsadila mezi jednotlivci třetí pozici. „Za vítězkou zaostala o pouhou jednu ránu.“

V ženském žebříčku patří aktuálně Gabriele dělená 18. pozice. 

Napsal Aleš Skok
Foto: Zdeněk Sluka

Štítky golf, Roberta Gabriela Vítů, golfista, Česko, kariéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slibná kariéra mladé golfistky Vítů pokračuje  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.