Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mezinárodní hudební festival je v polovině. Nabídne arménskou hudbu a muzikálové melodie

PR článek

Koncerty MHF Český Krumlov v uplynulém týdnu přinesly divákům celou řadu zážitků. V Maškarním sále zazněla hudba i recitace v podání Prague Philharmonia Wind Quintet a Jana Čenského, ve stejných prostorách vystoupilo i španělské klavírní trio Bacarisse. Program dalších dvou dnů se nesl ve znamení baroka.

V zámeckém Barokním divadle diváky nadchla dvě představení Händelovy opery-baletu Terpsichora, na respiriu před Zámeckou jízdárnou vystoupil s díly barokních skladatelů soubor Barocco sempre giovane se sólistkami Kristýnou Kůstkovou a Nikolou Uramovou.

Zcela zaplněná Pivovarská zahrada vzdala poctu králi popu v projektu Michael Jackson Symphony. Vystoupila Filharmonie Hradec Králové spolu s Moondance Orchestra a sólisty Dashou, N. Wepperovou, D. Kollárem a D. Markem, dirigentské taktovky se chopil Martin Kumžák. V nedělním dopoledni pak Karel Martínek rozezněl varhany Klášterního kostela.

Už dnes se uskuteční koncert s názvem Hudba bez hranic – skladatelé tří národů v podání houslisty Vahida Khadem-Missagha a komorního orchestru Allegro Vivo Chamber Orchestra z Rakouska. V Pivovarské zahradě je připraven koncert zpěvačky a kytaristky Lenky Filipové s hosty a se smyčcovým oktetem Brno Strings.

Pátek 2. srpna přinese spojení klasické a arménské lidové hudby s energií rocku a jazzu – arménští zpěváci a instrumentalisté ze souboru The Naghash Ensemble spojí síly se smyčcovou sekcí Jihočeské filharmonie v projektu „Songs of Exile“ v Zámecké jízdárně.

Na oblíbený koncert muzikálových melodií, tentokrát s názvem Broadway meets Broadway, se mohou diváci těšit v sobotu. Vystoupí američtí zpěváci Capathia Jenkins a Hugh Panaro spolu s českými kolegy Michaelou Gemrotovou a Marianem Vojtkem za doprovodu Severočeské filharmonie Teplice.

Novým koncertním prostorem festivalu je kostel sv. Mikuláše ve vojenském újezdu v Boleticích, kde se 4. srpna odehrají dva koncerty k 30. výročí pádu železné opony. Písničkář Petr Samšuk zahraje v prostoru před kostelem písně Karla Kryla a poté se v interiéru kostela, který je nejstarší sakrální stavbou jižních Čech, odehraje večer duchovní hudby s recitací: ženský vokální soubor Schola Benedicta spolu s hercem Jakubem Doubravou přiblíží osobnost panovníka Václava II., který významně přispěl k obnovení a kontinuitě českého státu.

Letošní ročník festivalu vyvrcholí Operním galakoncertem, který nabídne, jak název prozrazuje, „To nejlepší ze světové opery“. V podání sólistů Adriany Kučerové, Štěpánky Pučálkové, Richarda Troxella a Borise Prýgla zazní slavné árie z oper Figarova svatba, Don Giovanni, Lazebník sevillský, La Traviata, Carmen, Rigoletto a dalších. Renomované pěvce doprovodí PKF – Prague Philharmonia pod taktovkou Leoše Svárovského. Závěrečný galavečer se odehraje pod širým nebem v kouzelné atmosféře Pivovarské zahrady. 

Pokračuje také doprovodný program festivalu – promítání filmů v Klášterní a v Pivovarské zahradě a další aktivity. Informace najdete na webu.

Vstupenky na všechny festivalové koncerty jsou v prodeji on-line na www.ticketstream.cz a www.festivalkrumlov.cz nebo v pobočkách společnosti Ticketstream po celé republice a Infocentru v Českém Krumlově.

Štítky Mezinárodní hudební festival, Český Krumlov, kultura, hudba, koncert, kostel, festival, zahrada, Jan Čenský, hudební festival, Michael Jackson, baroko, Martin Kumžák, Karel Martínek

Mezinárodní hudební festival je v polovině. Nabídne arménskou hudbu a muzikálové melodie  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.