Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rodiny s dětmi si naplno užívají lyžování v krásném prostředí Lyžařského areálu Zadov

PR článek

Celkem 4,5 kilometry sjezdových tratí, sedm lyžařských vleků, dvě lanové dráhy, dětský park s kobercem s lyžařským vlekem… O čem je řeč? O Lyžařském areálu Zadov, který je oblíbeným útočištěm náročnějších lyžařů i rodin s dětmi. Aby ne, v oblasti, která se nachází v nadmořské výšce od 890 do 1100 metrů, je zkrátka nádherně!

Zima sice směřuje ke svému konci, ale na Zadově jsou fajn podmínky, takže pokud si ještě chcete užít zimní radovánky, neváhejte. O tom, jak to zrovna v areálu vypadá, se můžete přesvědčit na zadovských webových stránkách, kde nechybí aktualizované zpravodajství a také webkamera.

Lyžařský areál Zadov se skládá z několika dalších areálů. V areálu Kobyla mají lyžaři k dispozici celkem pět sjezdových tratí mírné až střední obtížnosti, v délkách až 800 metrů, na které vede moderní čtyřsedačková lanovka. Dále zde naleznete snowpark s přírodními i umělými překážkami, malý vlek, lyžařskou školu s vlastním výukovým hřištěm a pohyblivým kobercem, půjčovnu lyží a snowboardů, tři rychlá občerstvení a dětský kolotoč. Areál Kobyla je uměle zasněžován a osvětlen pro večerní lyžování.

Pod vrcholem Churáňov leží také areál lanové dráhy Zadov – Churáňov se starší jednosedačkovou lanovkou, lyžaři zde mají možnost využít nejdelší a rozmanitější sjezdovky, červené i modré obtížnosti, o délce přes jeden kilometr. Dalším střediskem je rodinný areál u Horejšů, který je také zasněžován a osvětlen pro večerní lyžování. Areál s výukovým hřištěm a 350 metrů dlouhým vlekem se nachází ve střední části Zadova a disponuje samostatnou lyžařskou školou i půjčovnou lyží.

Pod stejným provozovatelem je také areál na Nových Hutích, od Zadova vzdálený asi 4 kilometry. Nabízí pět sjezdových tratí lehké - modré obtížnosti, které dopravně obsluhuje pět lyžařských vleků. Nachází se zde i dvě rychlá občerstvení. Sjezdové tratě jsou dlouhé od 200 metrů až po jeden kilometr.

Milovníci běžek si mohou projet přes 50 kilometrů pravidelně strojově upravovaných běžeckých tras, které navazují na další trasy po Národním parku Šumava. Výchozím bodem pro běžkaře je Churáňov, odkud vedou trasy směrem na Zlatou studnu, Horskou Kvildu, Popelnou, Stachy, Pláně a Nové Hutě. Náročnější lyžaři mohou trénovat na Churáňově na závodních tratích.

Na místo se můžete v klidu dopravit automobilem, v celém areálu Zadov je přes 600 parkovacích míst, která jsou zdarma a většinou v těsné blízkosti sjezdovek. Všechny skipasy zakoupené na LD Kobyla platí i ve výše uvedených střediscích, a navíc i v areálu Kvilda. Celý areál Zadov obsluhuje místní skibus, který zajíždí i do Nových Hutí a okolních obcí, a je v provozu ZDARMA.

Denně mohou lidé navštívit také unikátní rozhlednu zbudovanou z bývalého skokanského můstku s výhledem do vnitrozemí Čech. V letních měsících je pak na Zadově v provozu také skvělý lanový park poblíž Sporthotelu Olympia.

Ubytovací kapacita je přímo v areálu Zadova a v nejbližším okolí okolo dvou tisíc lůžek. Prostě… místo pro dovolenou jak stvořené! A kde že vlastně Zadov najdete? V krásné přírodě nedaleko Vimperka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Zadov, zima, lyžování, děti, lyžařské středisko, lyžařský vlek, lanová dráha, Churáňov, Nová Huť, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojta Paták

Proč tam nenapíšete že churáňovská jednosedačka je historický stroj na který děti nepustíte a většina dospělých se na ní nevejde nebo se bojí. V provozu je tak deset dní v roce. Letos ještě ani den!

Pátek, 28. února 2020, 11:38Odpovědět

Rodiny s dětmi si naplno užívají lyžování v krásném prostředí Lyžařského areálu Zadov  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.