Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Díky koronaviru míří letos na Lipensko více karavanů a obytných aut

V lipenských kempech bude letos stát mnohem více karavanů a obytných automobilů. Shodně to tvrdí provozovatelé či majitelé největších kempů u lipenské přehrady. Turisté budou tento typ ubytování vyhledávat kvůli koronoviru a hrozbě možné nákazy. V soukromí, které karavan či obytný vůz nabízí, kde se může majitel sám důsledně starat o dodržení doporučených hygienických pravidel, se budou turisté cítit bezpečněji.

„Karavany a obytná auta jsou jednoznačný trend této postkoronavirové doby. Zaznamenáváme to již tři týdny, kdy se sice nemohli lidé ubytovávat v ani v kempech, ani v hotelích a penzionech, ale každé parkoviště bylo doslova obležené karavanisty. Zdá se, že bez ohledu na cokoli, si lidé nyní karavany oblíbí na mnohem delší čas, než je jen doba po koronaviru,“ řekl Jiří Mánek, předseda Turistického spolku Lipenska, který se stará o rozvoj turistického ruchu od Stožce po Rožmberk.

Václav Mareš, který je společně s manželkou Michaelou majitelem kempu U Kukačků v Pihlově teď dokonce pro karavany vytvořil několik nových míst. „Karavanů budeme mít letos určitě více, než jsme byli zvyklí. Je to jisté podle objednávek, které nyní evidujeme,“ uvedl Mareš.

„Oblíbenost karavanů a obytných vozů letos prudce roste. Stalo se to kvůli koronaviru. Běžní turisté letos velmi intenzivně vnímají to, že je to komfortní a bezpečné, když budou využívat vlastní záchod i sprchu,“ řekla Adéla Černá z kempu Jestřábí v Černé v Pošumaví.

Před zítřejším otevřením na Lipensku finišují s přípravami na novou sezónu

„Samozřejmě začíná o mnoho později, než jsme byli zvyklí. Ten čas, který jsme měli navíc, jsme částečně přivítali. Věnovali jsme nákupu nových sportovních prostředků do půjčovny, jako jsou například šlapadla, paddleboardy. Navíc jsme se více věnovali zahradnickým pracím a do kempu jsme přidali novou zeleň. Návštěvníci se mohou těšit,“ dodala Adéla Černá.

V pihlovském kempu si na delší odstávku naplánovali práce, které dlouho odkládali. Mají zde například nové chodníky nebo sociální zařízení. „Nevnímali jsme tu nucenou přestávku negativně. Naopak. Ten nezvyklý časový prostor jsme využili k dlouho odkládaným opravám a investicím,“ uvedl Václav Mareš.

Samozřejmostí všech kempů na Lipensku je to, že splňují veškeré hygienické normy a pravidla, které přináší tato doba. „Na recepci máme plexisklo, které bude chránit naše zaměstnance i hosty, všude jsou dezinfekce, a navíc jsme koupili ozónový generátor, kterým budeme čistit prostory, kde ubytujeme naše hosty,“ popsal Hanne Wilzing provozovatel Camping Resortu Frymburk, který patří k největším na Lipensku. Jen pro karavany je zde 140 stání, které se podle Wilzinga letos znovu naplní.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Lipnensko, karavany, koronavir, karavan, COVID-19, Václav Mareš, Vodní nádrž Lipno, Jiří Mánek, Stožec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky koronaviru míří letos na Lipensko více karavanů a obytných aut  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.