Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Děláme všechno pro to, aby se soutěž mohla uskutečnit v tradičním termínu, říkají pořadatelé krumlovské rallye

Fanoušci motorsportu si v loňském roce museli nechat zajít chuť, když kvůli koronavirové pandemii pořadatelé přesunuli osmačtyřicátý ročník Rallye Český Krumlov na letošní rok. Do startu nyní zbývá něco málo přes tři měsíce a pořadatelé stále řeší stejný problém.

Domácí šampionát měl v loňské sezoně jen tři díly, proto nebyl udělen titul absolutního šampiona. Vyhlášeni byli pouze vítězové jednotlivých tříd. V čele pořadí Sonax MČR v rallye byl Václav Pech, jenž měl náskok sedmi bodů na obhájce titulu Jana Kopeckého.

„Děláme všechno pro to, aby se naše soutěž mohla uskutečnit v tradičním termínu 21. a 22. května, což jsme při nedávné online konferenci potvrdili také Komisi rally. Zatím však neznáme konkrétní podmínky, za jakých bude možné hromadné sportovní akce konat. Věříme a zároveň pevně doufáme, že se Krumlov v roce 2021 pojede,“ říká ředitel soutěže Luboš Šalát z pořádajícího ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov.

Organizátorům legendárního závodu komplikuje přípravy také omezení na českobudějovickém výstavišti. Právě tam každoročně nachází soutěžní posádky zázemí. V areálu se však před nedávnem otevřelo očkovací centrum a pořadatelé tak musí pracovat také s variantou, kdy by museli centrum soutěže přesunout na jiné místo. Jasno by měli mít do konce února. „Varianta dočasného přesunu centra rallye do Skiareálu Lipno bohužel kvůli plánovaným stavebním úpravám centrálního parkoviště pod sjezdovkami nevyšla,“ vysvětluje hlavní pořadatel českokrumlovského podniku Pavel Kacerovský

Rallye Český Krumlov je třetím podnikem letošní sezony Mistrovství České republiky v rally. Start dvoudenní soutěže je naplánován na 21. května. Novinkou by měla být sportovně-společenská akce určená pro automobilové veterány s názvem Rallye Český Krumlov Revival.

„Chceme navázat na oblibu námi pořádaných setinových rallye a nabídnout majitelům klasických vozů rallye pravidelnosti podle pravidel Mezinárodní automobilové federace. Regularity rally je v zahraniční velice oblíbená disciplína, což je patrné například při Rallye Monte-Carlo Historique, které se naše týmová posádka již několik let aktivně účastní,“ uzavírá Kacerovský.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Rallye Český Krumlov

Štítky Český Krumlov, rally, koronavirus, opatření, závod, soutěž, motorsport, rallye, Václav Pech, Jan Kopecký, Mezinárodní automobilová federace, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děláme všechno pro to, aby se soutěž mohla uskutečnit v tradičním termínu, říkají pořadatelé krumlovské rallye  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.