Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Polovina Českého Krumlova byla po poledni bez proudu, nemocnice použila agregát

Téměř polovina Českého Krumlova byla dnes po poledni bez proudu. Příčinou byla porucha trafostanice, což zasáhlo i nemocnici. Kritické obvody tam ale zůstaly zachované, nemocnice přešla na agregát. Teď už tam proud jde. Elektřina už by ve městě měla naplno fungovat.

„Kvůli poruše trafostanice se náhle po poledni ocitla téměř polovina města bez elektrického proudu," uvedla mluvčí radnice Petra Nestávalová. Podle jejích informací obnoví firma EG.D dodávky elektřiny postupně do 16:00. V Krumlově žije asi 13 tisíc lidí.

V krumlovské nemocnici trval výpadek asi hodinu. „Máme naštěstí natrénováno, jak tady hodně přestavujeme. Naběhly záložní baterky, vzápětí to převzal diesel agregát. Kritické obvody zůstaly zachovány, tím pádem nebyl provoz nemocnice nijak zásadně dotčený. Ten výpadek trval asi hodinu. Teď je to podle mých informací provizorně zprovozněné," řekl ředitel českokrumlovské nemocnice Vojtěch Remeň. Jak dodal, ve čtvrtek bude následovat odstávka, kdy technici firmy EG.D, jež spadá do skupiny E.ON, trafostanici opraví.

Mluvčí EG.D Roman Šperňák potvrdil, že výpadek způsobila závada na trafostanici. „Vše se nám ale podařilo velice rychle opravit. Nyní už by mělo být vše v pořádku,“ řekl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Český Krumlov, elektřina, nemocnice, výpadek, EG.D, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polovina Českého Krumlova byla po poledni bez proudu, nemocnice použila agregát  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.