Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý řidič narazil do stromu. Před nehodou boural v nedaleké obci, kde si poničil kolo

Vězení hrozí muži, který najel do stromu v obci Lipí na Českobudějovicku. Řidič nadýchal téměř tři promile a skončil v nemocnici. Policisté navíc zjistili, že v den nehody nejspíš havaroval v nedaleké obci Brloh, kde někdo najel do plotu a ujel.

Nehoda se stala ve středu 13. dubna po poledni v obci Lipí na Českobudějovicku. Devětapadesátiletý muž tam jel ve směru od obce Závraty. „Při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost zejména svým schopnostem a profilu komunikace a vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do stromu. Při nehodě utrpěl zranění a musel být převezen k ošetření do nemocnice,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

Policisté muži udělali dechovou zkoužku na alkohol. Ta opakovaně ukazovala přes 2,7 promile. Kromě toho zjistili, že nejspíš nešlo o jedinou nehodu, kterou má iřidič na svědomí. Ve stejný den totiž někdo boural v obci Brloh na Českokrumlovsku. K události došlo v dopoledních hodinách.

„Řidič narazil do plotu a z místa nehody ujel. Při této nehodě si řidič poškodil pravé přední kolo a do obce Lipí tak přijel pouze na disku. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Schwarzová. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, jižní čechy, strom, Lipí, Brloh, havárie, okres České Budějovice, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič narazil do stromu. Před nehodou boural v nedaleké obci, kde si poničil kolo  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.