Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

ŘSD začne upravovat hlavní tah v Kaplici. Chce odstranit dopravní rizika

Už ve čtvrtek začne Ředitelství silnic a dálnic opravovat některá místa na silnici I/3 v Kaplici nádraží. Důvodem je posudek, který si nechalo ŘSD udělat a na základě kterého vyhodnotili možná dopravní rizika. Úpravy na silnici je mají zmírnit.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) si nechalo udělat bezpečnostní posudek, na základě kterého bylo v Kaplici Nádraží na silnici I/3 vytipováno několik míst, která by mohla představovat potenciální dopravní rizika.

„Zamýšlené úpravy v obci představují poměrně jednoduché stavební práce jako například mírné rozšíření vozovky ve dvou zatáčkách/směrových obloucích směrem od stávající zástavby, posunutí jedné z autobusových zastávek a výstavbu chodníků s nástupištěm u nové i stávající zastávky,“ uvedl mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

Kromě toho bude vyměněný asfalt vozovky, upraví se také křižovatka silnice I/3 se silnicí II/157 a železniční přejezd.

Práce začnou 4. dubna a až do 8. května budou probíhat mimo hlavní komunikaci. Omezení tak bude pouze ve snížení maximální rychlosti. Od 9. do 11. května bude silnice I/3 kompletně uzavřena kvůli úpravám železničního přejezdu.

„O přesné podobě objízdných tras budeme včas informovat. Po ukončení úplné uzavírky bude pak až do zprovoznění stavby provoz obcí veden jedním jízdním pruhem kyvadlově,“ dodal Koloušek. Za úpravy zaplatí ŘSD 19,5 milionu korun bez DPH. Hotovo by mělo být do 60 dní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky ŘSD, doprava, práce, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začne upravovat hlavní tah v Kaplici. Chce odstranit dopravní rizika  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.