Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Požár v Kaplici zničil celou dvoupodlažní budovu s prodejnou a byty

Brzo ráno museli bojovat kapličtí profesionální hasiči ve spolupráci s dobrovolnými z obce Kaplice - Hubenov s požárem dvoupodlažního domu v Široké ulici. Po čtvrté hodině ranní byl na místě vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Zasažena byla především střecha o půdorysu 10x15 metrů, což si vyžádalo další posilové jednotky včetně výškové techniky. Do Kaplice tak vyrazily osádky dalších cisteren a žebříku z Českého Krumlova a Trhových Svinů. K požáru přijeli i dobrovolní hasiči z Blanska, Velešína a Malont.

Požár se rozšířil mimo střechu i na prodejnu v přízemí a podkroví, kde byly dva byty. Jejich obyvatelé se stihli dostat z hořícího domu včas, hasiči tak nemuseli nikoho evakuovat. Jedné z obyvatelek však byl povolán psycholog, protože požár zničil prakticky celý dům.

„Zasahující hasiči na likvidaci požáru nasadili pět útočných C proudů, hašení prováděli jak zevnitř, tak zvnějšku objektu z výškové techniky. Po dvou hodinách hasebních prací velitel zásahu nahlásil, že je požár pod kontrolou. Jednotky se pak pustily do rozebírání konstrukcí a dohašování ohnisek,“ říká mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Na místo byla poté dovezena termokamera z Budějc, aby se potvrdilo, že je požár pod kontrolou. Kompletně byl požár zlikvidován po deváté hodině. Výše vzniklé škody zatím nebyla stanovena. Příčina požáru není známa, šetření nadále pokračuje.

Foto: Robert Straka a HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, Kaplice, dům, Hubenov, Český Krumlov, Blansko, Velešín, Malonty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v Kaplici zničil celou dvoupodlažní budovu s prodejnou a byty  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.