Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Česko se žene silný vítr. Zvýší riziko požárů

V úterý odpoledne bude na většině území Česka vát silný vítr, který může v nárazech dosahovat rychlosti až 70 kilometrů za hodinu. Kvůli pokračujícímu teplému počasí a suchu tak naroste nebezpečí vzniku požárů. Výstraha platí v Jihočeském kraji pro okresy České Budějovice, Jindřichův Hradec, Písek, Strakonice, Tábor.

Suché a teplé počasí s nedostatkem srážek bude pokračovat a v důsledku toho bude postupně narůstat nebezpečí vzniku požárů, uvedli meteorologové. Přechodně výraznější riziko vzniku a šíření požárů očekávají zejména v úterý, kdy bude foukat jihovýchodní nárazový vítr. Jejich výstraha platí pro většinu území státu. V Jihočeském kraji jde hlavně o Blatnou, České Budějovice, Dačice, Jindřichův Hradec, Milevsko, Písek, Soběslav, Strakonice, Tábor, Trhové Sviny, Třeboň, Týn nad Vltavou a Vodňany.

Meteorologové mimo jiné doporučují, aby lidé v lesích ani jinde v přírodě nerozdělávali oheň, nevypalovali trávu, neodhazovali cigaretové nedopalky na zem a nepoužívali přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

Autoři | Foto Redakce

Štítky výstraha, ČHMÚ, požár, vítr, Česko, České Budějovice, Jihočeský kraj, Písek, Jindřichův Hradec, Strakonice, Blatná, Dačice, Milevsko

Na Česko se žene silný vítr. Zvýší riziko požárů  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.