Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Operační sály nemocnice v Jindřichově Hradci oživily tapety s přírodními motivy

Stěny operačních sálů v jindřichohradecké nemocnici nově zdobí tapety s obrázky přírody. Jejich účelem je těsně před operací rozptýlit pacienty a také zpříjemnit práci samotných zdravotníků, kteří se na výběru konkrétních motivů sami podíleli.

Horský potok, písečná pláž, hory nebo pole rozkvetlých vlčích máků. To jsou pohledy, které se naskytnou pacientům v jindřichohradecké nemocnici těsně před operací. Do zdejších operačních sálů totiž nechali instalovat tapety s přírodními motivy, které mají pacientům zpříjemnit chvíle před výkonem.

„Speciální omyvatelené tapety se nachází v celkem pěti operačních sálech. Kromě vítaného rozptýlení pro pacienty slouží i ke zpříjemnění práce personálu,“ uvedla mluvří nemocice v Jindřichově Hradci Eliška Čermáková.

„Motivy tapet jsme vybírali společně, a nakonec jsme se shodli na těchto fotografiích. Každá tapeta je jiná, ale všechny pro nás mají pozitivní energii a působí uklidňujícím dojmem. Pacienti na tapety reagují moc hezky a jsou pro ně před podáním anestezie milým zpestřením namísto pohledu na bílé nemocniční prostředí,“ doplnila mluvčí staniční sestra centrálních operačních sálů Lenka Beránková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice JH

Štítky tapeta, operační sál, Jindřichův Hradec, nemocnice, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Operační sály nemocnice v Jindřichově Hradci oživily tapety s přírodními motivy  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.