Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Skautky z Třeboně se v republice neztratily a ukázaly svůj um

Třeboňské skautky z 1. dívčího oddílu Žabky skončily druhé na celorepublikovém Svojsíkově závodu skautských družin. Jihočešky ukázaly, že znají orientaci v terénu či první pomoc.

Svojsíkův závod se koná jednou za dva roky. „Prověřuje schopnost individuálního a skupinového řešení problémů a nejdůležitějších skautských dovedností jako jsou orientace v terénu, poskytnutí první pomoci nebo přežití,“ upřesnila členka oddílu Alena Velková. 

Závod se konal v Příboře u Kopřivnice a tým Žabek se skládal z osmičlenné družiny Pum. „Soutěž byla rozdělena do čtyř dnů a několika částí - úkolů před závodem, přežití, individuálních úkolů a samotného skupinového závodu s dalšími povinnostmi,“ říká dále Velková.

Například část přežití se skládala ze založení ohně, uvaření potravy, vybudování přístřešku a přespání v něm. „Celou akcí se také prolínal duch starých Slovanů. A tak jsme se dozvěděly i něco nového o naší dávné historii a třeba i ochutnaly slovanské pochutiny, ale také si užily společné večerní koncerty.“

Závodu v Příboře předcházelo okresní i krajské kolo, kterými Jihočešky úspěšně prošly. Ve finálovém závodu se pak skautky z Třeboně umístily na druhém místě. „Byl to opravdový šok. I když chyběl pouhý půl bod do prvního místa, nám to vůbec nevadilo a byly jsme naprosto nadšené a odjížděly jsme domu se super pocitem a skvělými zážitky,“ dodala Velková.

Do celostátního kola se probojovala také chlapecká družina Medvědi z Volyně, která skončila na 11. místě. V obou kategoriích závodilo 14 skautských družstev.

Autoři | Foto archiv Aleny Velkové

Štítky skautky, Žabky, Svojsíkův závod, Třeboň, Žabka, Kopřivnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skautky z Třeboně se v republice neztratily a ukázaly svůj um  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.