Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Požár zdevastoval střechu zemědělského stavení v Horních Nerestcích na Písecku

V pátek krátce po 10. hodině dopoledne vyjížděli písečtí profesionální hasiči a několik dobrovolných jednotek z okolí k požáru zemědělského stavení v obci Horní Nerestce na Písecku. Navzdory rychlému zásahu shořela celá střecha jedné části budovy. Podle původních informací se měla uvnitř vyskytovat zvířata, to se ale po příjezdu hasičů nepotvrdilo. Příčiny požáru se nyní prošetřují.

V pátek dopoledne zachvátil střechu zemědělského stavení v obci Nerestce, přesněji v části Horní Nerestce, ničivý požár. K události krátce po 10. hodině vyrazili profesionální hasiče z Písku a operační středisko k zásahu svolalo také jednotky dobrovolných hasičů z Čimelic, Mirovic a Nerestce. U požáru zasahovala pětice cisteren, dva dopravní automobily a automobilový žebřík.

„Hořela třetina stodoly o půdorysu 20 x 10 metrů, u které se požárem propadla střecha. V hořící stodole nebyla žadná osoba ani zvíře. Hasiči vynesli ven pouze jednu desetikilovou propan-butanovou láhev. Hlavním úkolem jednotek bylo zabránit rozšíření požáru na obytnou část stavebně napojenou na stodolu. To se podařilo,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů a dodala, že příčina vzniku požáru zatím není známa. Zjišťuje se i výše celkové škody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JčK

Štítky požár, hasiči, HZS, Jihočeský, Nerestce, okres Písek, střecha, stodola, Horní Nerestce, Písek, Čimelice, Mirovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár zdevastoval střechu zemědělského stavení v Horních Nerestcích na Písecku  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.