Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Prachaticku ve středu skončí povinné nošení roušek

Bezpečnostní rada Jihočeského kraje dnes rozhodla, že na Prachaticku od středy zruší povinné nošení roušek ve vnitřních prostorách. Nově nebudou muset mít lidé roušky ani na úřadech na území celého kraje. Bezpečnostní rada však doporučuje, aby lidé nadále měli roušky ve zdravotnických zařízeních. Informaci dne řekla ředitelka krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Od konce července museli lidé v kraji nosit roušky v nemocnicích, domovech pro seniory a na úřadech. Na Prachaticku pak tato povinnost platila pro všechny vnitřní prostory kvůli ohnisku koronaviru ve firmě Intica System. „Nyní se situace zlepšila. V současnosti máme v kraji 140 případů koronaviru, což znamená 21,8 pacientů na 100 tisíc obyvatel. Domníváme se proto, že můžeme povinné nošení roušek zrušit,“ uvedla Kotrbová.

Bezpečnostní rada doporučuje, aby však zdravotnická zařízení v kraji požadovala nošení ochrany úst. „Ale je to jen doporučení a záleží na každém, jak si pravidla nastaví a zda ve svých prostorách bude roušky vyžadovat,“ uvedla Kotrbová.

Hygienici budou v tomto týdnu opětovně testovat klienty a zaměstnance domova pro seniory v Prachaticích, kde byla nakažená jedna žena. Dále plánují i kontrolní odběry v ubytovně, v níž žijí zahraniční pracovníci firmy Intica Systems. Právě v tomto zařízení před čtyřmi týdny hygienici zjistili dvě desítky nakažených.

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, správa, Jihočeský kraj, okres Prachatice, rouška, rada, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Prachaticku ve středu skončí povinné nošení roušek  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.