Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prachatice odkládají rekonstrukci koupaliště Hulák. Důvodem jsou nižší příjmy z daní

Prachatice v příštím roce nezrekonstruují letní koupaliště Hulák. Město projekt odkládá a pokusí se jej zařadit do seznamu akcí pro rok 2022. Důvodem je fakt, že kvůli dopadům koronaviru Prachatice budou mít nižší příjmy především z daní.

„Bohužel v příštím roce nebudeme schopni Hulák opravit. Uvidíme, kdy se nám skutečně podaří projekt realizovat. Snad to bude v roce 2022," řekl po zasedání městské rady starosta Martin Malý.

Město původně předpokládalo, že na rekonstrukci uvolní přibližně deset milionů korun. Ale Malý nyní řekl, že náklady budu výrazně vyšší. „Spíš se bavíme o částce 15 až 20 milionů korun," řekl dnes starosta.

Po rekonstrukci by na koupališti, jež přes léto navštíví až 25 000 lidí, měly přibýt i dětské atrakce a tobogán. Město letos na jaře areál částečně opravilo, ale aktuální stav vyžaduje větší zásah. Koupaliště Hulák zahrnuje kruhový bazén, obdélníkový, což je plavecká dráha, a má také dětský bazén. Vady se objevily ve všech třech.

Autoři | Foto prachatice.eu

Štítky Prachatice, koupaliště, Hulák, rekonstrukce, daň, Martin Malý, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatice odkládají rekonstrukci koupaliště Hulák. Důvodem jsou nižší příjmy z daní  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.