Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vimperk dokončil rekonstrukci silnice za 70 milionů korun

Vimperk na Prachaticku téměř po dvou letech dokončil rekonstrukci části silnice 1. Máje. Náklady na obnovu vozovky činily 70 milionů korun a jde o jednu z největších investic v novodobé historii města. Na projekt naváže oprava další části třídy 1. Máje, informovala Lenka Pechoušková z vimperského městského úřadu.

„Ulevilo se tak zejména řidičům, kteří museli ulici objíždět od března 2020. Je opraven úsek od kruhového objezdu Fišerka až po hotel Zlatá hvězda,“ řekla starostka Vimperka Jaroslava Martanová (STAN). Letošní náklady na projekt byly 30 milionů korun. Na projekt přispěl i Jihočeský kraj, který ze svého krajského investičního fondu uvolnil tři miliony korun.

V příštím roce by mělo mít město zpracovaný projekt na další etapu oprav v úseku mezi hotelem Zlatá hvězda a náměstím U Jelena. Modernizovat se bude především kanalizace a součástí bude také výměna středotlakého potrubí plynu. Náklady na další etapu se budou pohybovat v řádech desítek milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Vimperk

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Vimperk, projekt, okres Prachatice, Starostové a nezávislí, AMABILA CZ a.s., Jihočeský kraj, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vimperk dokončil rekonstrukci silnice za 70 milionů korun  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.