Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Vimperk vybudoval u zimního stadionu nové parkoviště

Vimperk na Prachaticku vybudoval u zimního stadionu parkoviště pro pět desítek vozidel a autobusy. Město vedle toho v lokalitě upravilo sady, schodiště a odpočinková místa. Náklady na projekt činily 13 milionů korun.

Na webu města o tom informovala Lenka Pechoušková z městského odboru školství, kultury a cestovního ruchu. „Stavební práce trvaly půl roku. Akci podpořil Jihočeský kraj z krajského investičního fondu částkou pět milionů korun. Pevně věříme, že veřejné prostranství bude sloužit jak sportovcům a návštěvníkům zimního stadionu, tak vimperským občanům, kteří si zde mohou odpočinout na lavičkách při cestě městem," uvedl vimperský místostarosta Zdeněk Kuncl (Vimperáci 2018 - Nezávislí).

Parkoviště na ploše o rozloze 2 850 metrů čtverečních je členěno do dvou úrovní. Rozděluje je opěrná zeď a propojuje vetknuté schodiště. Podle Kuncla tím vznikl prostor, který navazuje na loni zrekonstruovanou ulici 1. máje. Náklady na obnovu vozovky činily 70 milionů korun a byla to jedna z největších investic v novodobé historii města. 

Samotá revitalizace vyšla na necelých 13 milionů. Součástí projektu byly i sadové úpravy včetně výsadby 18 nových stromů, nová jsou také odpočinková místa s lavičkami.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Vimperk

Štítky ČR, správa, parkování, Vimperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vimperk vybudoval u zimního stadionu nové parkoviště  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.