Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strakonická nemocnice získala nové lůžko pro jednotku intenzivní péče

Nové lůžko za 115 tisíc korun pro jednotku intenzivní péče získala strakonická nemocnice. Jako dar za první místo v celostátní soutěži o nejlepší Nemocnici roku 2019.

Lůžko nemocnici, jejímž zakladatelem je Jihočeský kraj, předal zástupce firmy LINET, předního světového výrobce zdravotnických lůžek, která projekt Nemocnice roku České republiky vyhodnocuje. Osobně přijela k tomuto úspěchu představitelům strakonické nemocnice popřát i hejtmanka Ivana Stráská.

„Těší mě, že jsme titul Nejlepší nemocnice České republiky 2019 obhájili opět po 10 letech. Je to ocenění práce všech našich zaměstnanců. A to zdravotnických i nezdravotnických, za což jim velice děkuji,“ uvedl ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala s tím, že prioritou je především spokojenost pacientů a kvalitní péče o ně.

S osobní gratulací za zisk titulu na setkání s primáři a vrchními sestrami dorazila do strakonické nemocnice hejtmanka Stráská. „Velice blahopřeji kolektivu všech vašich zaměstnanců. Zisk tohoto ocenění je především ocenění vaší výborné práce a péče o pacienty. Váš úspěch rozhodně promítneme při rozdělování krajských investic do vaší nemocnice, abychom vám pomohli rozvíjet vaše další plány. Určitě si to zasloužíte,“ nešetřila chválou hejtmanka.

Českobudějovická nemocnice zvítězila v kategorii Finanční zdraví

Moderní lůžko Eleganza 4 podle Fialy umožňuje elektrické nastavení polohy pacienta do hmotnosti 185 kilogramů s prevencí proti proleženinám. „Jeho speciální konstrukce umožňuje provádět rentgen plic přímo na lůžku bez nutnosti manipulace s pacientem. Má motorizované páté kolečko a další transportní funkce minimalizují námahu personálu při manipulaci s ním. Jeho technologie navíc umožňuje odesílání dat o stavu pacienta do centrálního informačního systému,“ vyzdvihl některé z výhod ředitel strakonické nemocnice.

Českobudějovická nemocnice se pak v rámci uvedené soutěže stala loni již druhý rok po sobě vítězem kategorie Finanční zdraví. „Plníme tím náš dlouhodobý trend, že jihočeské nemocnice patří k absolutní špičce zdravotnických zařízení v naší republice,“ uzavřela Stráská.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Radek Šíma

Štítky nemocnice, ocenění, Strakonice, JIP, pacient, Ivana Stráská, Tomáš Fiala, Česko, L I N E T, Nemocnice České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonická nemocnice získala nové lůžko pro jednotku intenzivní péče  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.