Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Psa, kterého někdo hodil do kontejneru, si vyzvedla majitelka

Šťastný konec má příběh psa, kterého někdo vyhodil do kontejneru ve Strakonicích. Vedoucí útulku se podařilo vypátrat majitelku. Zvíře uteklo ženě, která si pro psa přijela s celou rodinou.

Pátrání po majitelce začalo v pátek 6. května. Tehdy přišla na dispečink zpráva o psovi, kterého někdo našel v popelnici u kostela svaté Markéty. 

„Oznamovatel, provozovatel nedalekého baru, uvedl, že šel vynést odpadky a vykoukl na něj z kontejneru pes. S ještě jednou ženou psíka vyndali. Měl kolem krku silně utažený obojek,“ informovala novináře mluvčí strakonické městské policie Jaroslava Krejčová.

Strážníci psa převzali a odvezli ho do psího útulku. Státní policie pak případ začala prošetřovat pro podezření z týrání. Majitelku se nakonec podařilo vypátrat díky medializaci příběhu. 

Ve Strakonicích někdo vyhodil psa do kontejneru. Případ vyšetřuje policie

Hrůzný nález čekal na obyvatele Strakonic na konci minulého týdne. Z kontejneru na odpadky vytáhli psa, kterého někdo vyhodil. Zvíře bylo naštěstí živé, a tak putovalo do místního útulku. Případ vyšetřuje policie.

„Vedoucí psího útulku Jitka Zdychyncová podotkla, že jorkšírek byl už starší a patřil seniorce, které zmizel z dohledu. Pro pejska si do útulku přišla celá rodina. Nebylo pochyb, že jorkšír jí patří, protože se ke své lidské smečce okamžitě hnal, aby ji přivítal. I další indicie potvrdily, že se chlupáč vrací do svého domova,“ dodala Krejčová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Strakonice

Štítky Strakonice, jižní čechy, městská policie, pes, kontejner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Klimeš

To snad ani není pes, ale nějaká zmutovaná veverka :-D

Pátek, 10. června 2022, 09:14Odpovědět

Psa, kterého někdo hodil do kontejneru, si vyzvedla majitelka  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.